Annonce
Erhverv

Vejle-opfindelse klar til at indtage landets klinikker

Vagtplaner, barsel-regnskaber, ferie-planer, dokumentation til offentlige insatnser og myndigheder. Alt sammen opgaver, som før tog dyrebar tid fra klinikejer Ane Boe-Hansen klares nu på en tiendedel af tiden med ClinicDrive, som Peymon Ensafi har udtænkt. Systemet skal nu ud til alle landets tandlæger. Foto: Palle Søderberg
40-årige Peymon Ensafi vil rulle system, han opfandt på tandlægeklinik i Vejle, ud til alle landets tandlæger. Det er målet for virksomheden ClinicDrive.

Vejle: "Det må kunne gøres smartere".

Den tanke har været startskud til et utal af opfindelser og det var præcis, hvad 40-årige Peymon Ensafi fra Vejle tænkte, da han for fem år siden blev ansat som klinikchef hos Tandlægerne i Centrum.

- Jeg kunne se, at klinikejerne, som også er tandlæger, brugte rigtig meget af deres på administrative opgaver. Det var tid, som de så ikke kunne bruge på patienterne eller på at udvikle deres klinik eller på at udvikle sig fagligt, fortæller Peymon Ensafi, der kom til Danmark som uledsaget flygtningbarn fra Iran, da han var 10 år gammel.

Han har tidligere været selvstændig med eget pejsecenter i Vejle, som han videreudviklede til at rumme energirådgivning og som med tiden blev til Green Tech Center.

Da han blev ansat hos Tandlægerne i Centrum, satte han sig for at strømline arbejdsgangene på klinikken, så de to klinikejere XX

- Tandlæger er i bund og grund håndværkere og elsker deres fag. De to klinikejere, Ane Boe-Hansen og Alex Hartmann, elsker tandlægearbejdet og havde et ønske om at udvikle deres klinik, men de kunne se, at de brugte for meget tid på administration. Derfor ansatte de mig. Jeg synes, at tandlægearbejde er vanvittigt kedeligt, men til gengæld synes jeg, at det er vildt spændende at drifte en virksomhed og på den måde var vi et godt miks, fortæller Peymon Ensafi om sin ansættelse på tandlægeklinikken i Nørregade.

Danmark mangler tandlæger

Antallet af tandlæger har været faldende i Danmark over de seneste 10 år.

Fra 2005 til 2015 er antallet af tandlæger faldet med næsten 10 procent og ifølge Sundhedsstyrelsen vil der over de kommende 10 år forsvinde 355 tandlæger, fordi der er flere, der går på pension, end der bliver uddannet.

Blåstemplet af Innovationsfonden

Værktøjet til at give klinikejerne tid og rum til at udvikle klinikken, introducere nye behandlinger og betjene patienter blev opfindelsen ClinicDrive, som kort fortalt er et softwaresystem, der hjælper klinikejeren med at holde styr på vagtplaner, ferie-planlægning og indberetninger til myndigheder og offentlige instanser på en smartere måde end hidtil.

- Jeg kunne se, at klinikejere brugte 20-30 procent af deres tid på den slags opgaver. Det gav ingen mening og det var som om, at den digitale tidsalder slet ikke var rullet ind over den her branche. For eksempel brugte man stadig mapper med kopier af indberetninger til det offentlige og det var billedet i hele branchen, fortæller Peymon Ensafi.

Han tilføjer, at han startede med at formulere de første vage ideer til at få gjort arbejdet på en smartere måde kort efter sin ansættelse.

- Jeg har samlet inspiration i fem år og for tre år siden begyndte jeg at "tegne" systemet i mit hovede. For halvandet år siden fik jeg så nogen til at hjælpe mig med at gøre ideerne til virkelighed og siden da har vi testet systemet og nu er vi klar til at sende det på markedet, fortæller Peymon Ensafi, der for nylig fik Innovationsfondens blåstempling af sit produkt i form af en pris på 500.000 kroner for at repræsentere en nyskabelse i tandlægebranchen.

Annonce

Kan bruges i andre brancher

Peymon Ensafi ser tandlægebranchen som første skridt for systemet.

- Der findes ikke et lignende produkt på markedet og det kan rulles ud til mange andre brancher: Lægeklinikker, kiropraktorer og fysioteraputer. Faktisk hele behandlersystemet i Danmark, siger Peymon Ensafi, der er gået i partnerskab med Ane Boe-Hansen om at rulle ClinicDrive ud til - i første omgang - landets tandlægeklinikker.

- Der har været interesse fra kunder i Norge, Sverige, England, Finland og Tyskland også og vi har fået et tilbud om at sælge virksomheden. Det er et kæmpe skulderklap, men vi har afvist tilbuddet, fordi vi har lyst til at se, hvor stort det her kan blive og lige nu er vi kun lige ved begyndelsen, siger Peymon Ensafi.

Der er et utal af administrative arbejdsopgaver for en klinikejer. Ane Boe-Hansen brugte tidligere to timer om dagen på administration, men kan nu nøjes med 20 minutter. Foto: Palle Søderberg
Samtlige 22 ansatte hos Tandlægerne i Centrum bruger det nye system, der minutiøst beskriver deres opgaver for dagen. Her er det klinikassistent-elev Pernille Nissum og klinikassistent Britt Fløe, der bruger ClinicDrive. Foto: Palle Søderberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Annonce