Annonce
Vejle

Vejle-politiker til Vejdirektorat: Skru ned for trafikstøjen - video viser støjskærme ikke er nok

Christoffer Melson (V) mener, at kommunen skal gå i dialog med det statslige direktorat om bedre støjdæmpning - SF'er efterlyser større fokus fra kommunen.

Annonce

Vejle: Flere og flere vejlensere er plaget af støjen fra statens store veje gennem området.

Vejle Amts Folkeblad kunne søndag fortælle, at mens støjplagen falder andre steder i landet, stiger den i Vejle. Den seneste registrering viser, at 2083 husstande i Vejle er støjramte.

Den statistik vil formanden for Vejle Byråds tekniske udvalg, Christoffer Melson (V), gerne have ændret:

- Vi må have en dialog med Vejdirektoratet om at få sænket støjen. Det kan være i form af bedre og højere støjværn og støjdæmpende asfalt, siger udvalgsformanden.

Hvis støjskærme og asfalt ikke virker, kan man overveje at sænke farten af hensyn til støjen. Men det koster i samfundsøkonomien.

Christoffer Melson (V), formand for teknisk udvalg
Vejle Amts Folkeblad satte søndag fokus på støjproblemerne i Vejle. Faksimile
Annonce

Video: Støj overdøver fugle

Vejle Amts Folkeblad satte søndag fokus på støjproblemerne i Vejle. Faksimile
Annonce

Nybyggeri på støjgrund

Personligt får han en del henvendelser fra borgere i både Vinding og Bredballe, der klager over den stigende støj fra motorvejen:

- På den baggrund er det positivt, at avisen har sat fokus på problematikken. Det er ikke godt, når folk ikke kan opholde sig udendørs uden at være stærkt generet af støj, siger Christoffer Melson:

Dit eget udvalg har sagt ja til, at der må bygges boliger på den gamle vandrehjemsgrund mellem Fredericiavej og motorvejen i Vinding. Hvordan hænger det sammen med frygten for støj?

- Det projekt er tænkt, så man bygger højt ud mod motorvejen og på den måde får skabt en mur mod støjen. Men samtidigt vil jeg opfordre Vejdirektoratet til at få anlagt støjværn på det sidste stykke af Fredericiavej mellem tankstationen og motorvejen, siger udvalgsformanden.

Annonce

Ny vej graves ned

Han mener selv, at kommunen har støj med i planlægningen - blandt andet når det gælder den planlagte vej fra Vardevej forbi Planetbyen i Uhre-området:

- Her har vi planer om at grave vejen ned. Og vi arbejder også med støjdæmpende asfalt på flere af kommunens veje, siger Venstre-politikeren.

Annonce

SF'er har fordybet sig i støj

Mens Christoffer Melson mener, at kommunen har fokus på problemet - er fokus netop, hvad SF-byrådsmedlem Morten Kristensen efterlyser. Han sidder selv i teknisk udvalg og har i årevis haft støj som en del af sin dagsorden:

- Jeg synes ikke, det har fyldt nok i den kommunale planlægning. Fra SFs side har vi for eksempel stillet spørgsmål i forbindelse med den planlagte vej ved posthusgrunden. Vejen vil flytte trafik, og vi har spurgt til, hvor meget ekstra støj beboerne i de belastede gader ville opleve, siger Morten Kristensen.

Annonce

SF sagde nej

Senest stemte SF imod en lokalplan for nybyggeri ved Holmen og Føtex ud til Østerbrogade - blandt andet med henvisning til, at støjbelastningen vil være stor.

- De kommende beboere vil ikke kunne have vinduerne ud mod gaden åbne, siger SF'eren.

Som nævnt har Morten Kristensen i årevis beskæftiget sig med støj. Derfor husker han, at kommunen fik udarbejdet en støjhandlingsplan i 2010. Siden er der ikke lavet nyt.

Kommunen henviser til ændret lovgivning, så det kun er de store byområder som Aarhus, Aalborg og Odense og statsvejene, der skal udarbejdes nye støjhandlingsplaner:

- Derfor er der heller ingen samlet oversigt over støjbelastningen omkring kommunens arbejde. De findes i forbindelse med lokalplanlægningen men ikke samlet. Det vil SF nu stille forslag om sker, på baggrund af avisens artikler om emnet, siger Morten Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce