Annonce
Vejle

Vejle-restaurant er gået konkurs

Restaurantens ejere, ægteparret Mariana og Heini Soria, lukkede i 2017 selskabet bag deres spisehus Café La Loca og åbnede i et nyt selskab med navnet Casa Argentina. Det skete i et forsøg på at overleve med restauranten. Foto: Flemming Larsen
Skat har indgivet konkursbegæring mod Casa Argentina. Restauranten i Vestergade havde tv-programmet "Med kniven for struben" på besøg for en måned siden, hvor man forsøgte at hjælpe restauratøren.

Vejle: Det er slut med argentinske bøffer og vine i glassene i Vestergade i Vejle. Skifteretten i Kolding tog 15. april selskabet Casa Argentina under konkursbehandling. Det skete efter en anmodning fra Skat.

Casa Argentina har i de seneste par år levet en omtumlet tilværelse, og det er ikke første gang, restauranten i Vestergade har været i netop Skats søgelys.

I oktober 2017 valgte restaurantens ejere, ægteparret Mariana og Heini Soria, at lukke selskabet bag deres spisehus Café La Loca og åbne i et nyt selskab med navnet Casa Argentina. De efterlod dengang en gæld til Skat på 100.000 kroner.

Ifølge ejerne af Café La Loca var det en række uforudsete udgifter, blandt andet oversvømmelsen i Vestergade, der tvang dem til at genåbne i et nyt selskab.

- Vi har valgt at købe aktiverne i La Loca og genåbne i et nyt selskab. Vi kunne have valgt at smide håndklædet i ringen, men kærligheden til hinanden til stedet og ikke mindst vores gæster har været en kæmpe motivation for at fortsætte, forklarede Heini Soria dengang til avisen.

Med kniven for struben

Og for mindre end en måned siden havde Casa Argentina igen kniven for struben - på flere måder. Restauranten fik nemlig besøg af tv-programmet "Med kniven for struben", der er en dansk dokumentar-tv-serie på TV3 med kok og Masterchef-dommer Thomas Castberg.

I hvert afsnit besøger værten en restaurant, som mere eller mindre er på fallittens rand. Værten skal herefter på få dage forsøge at hjælpe den på ret køl. Nogle uger senere besøger han restauranten igen for at se, om de har fået vendt udviklingen.

I tv-programmet, der efter planen sendes efter sommerferien, valgte Thomas Castberg at skære restaurantens omfattende menukort ned til tre forretter, tre hovedretter og tre desserter i et sidste forsøg på at redde Vejle-restauranten.

Annonce

Ny lejer

Ejendommen, restauranten har til huse i, er ejet af Bo-To Ejendomsadministration.

- Vi har først lige fået at vide, Casa Argentina er gået konkurs. Vi er derfor nu gået i gang med at finde en ny lejer; beliggenheden appellerer til, at der igen bliver restaurant, siger Bo Svenningsen fra Bo-To.

Han tilføjer, at man allerede har hørt fra et par interesserede lejere.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kuratoren i Casa Argentinas konkursbo, advokat Bjarne Petersen, Skov Advokater.

Konkursen kommer bag på Heini Soria, der havde håbet på at få en ekstra chance.

- Vi var kommet bagud med skatten af medarbejdernes lønninger. Det drejer sig om 250.000 kroner, og i skifteretten i mandags forsøgte vi at få en afdragsordning med Skat. De tilbød os, at vi kunne betale 125.000 kroner nu og afdrage resten. Det havde vi ikke mulighed for, så derfor blev vi erklæret konkurs, siger Heini Soria.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Alarm 112 For abonnenter

44-årig mand tiltalt i grov sag om voldtægt af børn under 12 år

Alarm 112

Nej, den flinke mand var ikke fra politiet: Nyt forsøg på at narre penge fra folk

Annonce