Annonce
Erhverv

Vejle-restaurant har Danmarks bedste hotdog

Sådan ser en vinder ud. Lasse Starup fra MeMu i Vejle løb med sejren. Foto: Jens Thaysen

Gourmetrestauranten MeMu i Vejle vandt søndag konkurrencen Hotdog DM i Aarhus. Indehaver Michael Munk satser på, at den anderledes og nu prisbelønnede pølse i brød snart ender på menu-kortet i Vejle.

Vejle: En creme af blåskimmelost, en dampet, friturestegt bolle og en pølse med 12 forskellige ingredienser.

Dommerne til Food Festival i Aarhus satte tænderne i denne sag, som gourmetrestauranten MeMu havde kreeret til konkurrencen Hotdog DM, der blev holdt søndag i forbindelse med Food Festival i Aarhus.

Den særlige hotdog faldt i så god smag, at restauranten i Vejle udover at eje en Michelin-stjerne nu også kan kalde sig indehaver af Danmarks bedste hotdog.

- Jeg sad i dommerpanelet sidste år, og vores souchef Lasse Starup Petersen var med i konkurrencen sidste år. Vi blev enige om, at hvis vi tog os lidt sammen, så kunne vi sagtens vinde den titel. Og så strikkede vi en hotdog sammen, som vi mente var et godt bud på en moderne gourmet-hotdog, siger Michael Munk, som er indehaver af MeMu.

En gourmet-hotdog falder udenfor kategori i forhold til den klassiske pølse i brød med ristede løg. Den skal stadig indeholde de samme teksturer og temperaturer. Sidste torsdag sammensatte Lasse Starup Petersen, Michael Munk og resten af holdet den anderledes hotdog for første gang, og tre dage senere vandt de Hotdog DM.

Annonce

Ingredienser i den bedste hotdog

MeMu's vindende hotdog bestod blandt andet af blåskimmelcreme, saltsyltede citroner, gammel knas, chipotle, en creme på bagte skovæbler, løvstikkemayonnaise, confiteret citron, syltet grønkarsekapers, eddikekogte sennepskorn og en pølse med 12 forskellige ingredienser, der er produceret i samarbejde med Als Pølser. De forskellige hotdogs blev vurderet af et dommerpanel bestående af kokke, madanmeldere og bloggere.

Hotdog på menuen

I en begrænset periode satser Michael Munk på, at gæster på MeMu kan finde gourmetudgaven af pølsen i brød på menukortet.

De deltog hovedsageligt i konkurrencen for at hygge sig med kollegerne i branchen og for at støtte et godt formål, fortæller Michael Munk. Under konkurrencen kunne publikum købe de deltagende restauranters hotdogs og overskuddet fra salget gik til velgørenhedsorganisationen Care Danmark og projektet "Hjælp til selvhjælp".

MeMu dystede mod resturanterne Gemyse, Formel B, Restaurant Barr og Treetop. Udover prisen som den mest velsmagende hotdog var der to andre priser: Den innovative hotdog og den bedst sælgende hotdog. Og sidstenævnte vandt Mikael Madsen fra Sinatur Hotel Haraldskær i Vejle. Han solgte flest hotdogs og omsætte for 42.000 kroner. Han kan dermed kalde for sig for Årets Hotdogkonge.

Se en video og en masse billeder fra arrangementet lige her

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce