Annonce
Vejle

Vejle-restaurant med på liste over de 50 bedste

Hvem kan ikke lide en højtbelagt med rullepølse. Restaurant Remouladen er nummer på 13 på madanmelderens liste. PR-foto
Ny bog om smørrebrød indeholder en liste over de 50 bedste restauranter. Remouladen i Vejle er på listen.
Annonce

Vejle: Smørrebrød. Så løber tænderne i vand. Vi har alle vores yndlings-smørrebrød, højtbelagt og festligt pyntet.

Selvom smørrebrød egentlig er en frokostret, kan det spises døgnet rundt. Dyrlægens natmad klokken 14 og Sol over Gudhjem klokken 20. Danskerne er vilde med æg og rejer, roastbeef, fiskefilet og kartoffelmadder. Og det ved restauranterne. Smørrebrødsjomfruer landet over står klar med serveringerne.

Ole Troelsø, der er gastronomiredaktør på dagbladet Børsen, har netop udgivet en bog om smørrebrød, hvori han har udarbejdet en liste over landets 50 bedste spisesteder til smørrebrød.

Restaurant Remouladen i Vejle ligger på en 13. plads.

- Det måske mest interessante er, at hvor det historisk set var København, som dominerede i smørrebrødstoppen, så er der nu fremragende smørrebrødsrestauranter i samtlige af landets store byer fra Aalborg over Aarhus og Odense, ligesom mange provinsbyer fjernt fra København virkelig imponerer, siger forfatteren i en pressemeddelelse.

Ole Troelsø mener, at smørrebrødet står stærkere end nogensinde før.

- Dels er det generelle kvalitetsniveau vokset, dels har vi nu en hel række restauranter i genren, som opererer på et gastronomisk niveau, der står lige med de klassiske toprestauranter, siger han.

En af landets madanmeldere har lavet en rangordning af Danmarks 50 bedste smørrebrødsrestauranter. Vejle er repræsenteret på listen. PR-foto

Blandt de 14 øverste restauranter på listen ligger 11 i København. Aarhus og Odense er repræsenteret på henholdsvis plads nummer fire og fem. På førstepladsen ligger Schönnemann i København.

Udover rangordningen indeholder bogen blandt andet også historien om smørrebrødets udvikling, et kig på de vigtigste råvarer og en række opskrifter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Vejle

Forældre til udviklingshæmmede er bekymrede: Hvornår skal vores børn egentlig vaccineres?

Annonce