Annonce
VEJLE

Vejle-restauranter lukker ned på stribe: Derfor kan det bedre betale sig at låse døren end at tage imod de sultne gæster

Lars Berggreen, indehaver af Lido Caféen, var en af de første, der valgte en frivillig nedlukning. Foto: Flemming Larsen
Flere af Vejles restauranter holder lukket til midten af januar, fordi tilskudsordningen fungerer bedre end tidligere, og derfor er en bedre forretning. Munkebjerg Gruppen tabte tre millioner kroner i december.

Vejle: Indehaveren af Lido Caféen i Vejle, restauratør Lars Berggreen, sagde det allerede før jul: Det kunne ikke længere betale sig at holde cafeen åben efter, at regeringen kort forinden havde udstukket nye corona-restriktioner.

Som flere af sine kolleger kunne han godt leve med coronapas og mundbind. Men så kom der areal- og afstandskrav og begrænsede åbningstider, ligesom det var slut med servering efter klokken 22.

- Den frivillige nedlukning betyder, at jeg kan få 80 procent af udgifterne til løn og faste udgifter betalt. Det er trods alt kun et tab på bundlinjen på 20 procent, og det kan vi klare uden at skulle dreje nøglen, lød det fra Lars Berggreen, der også kunne se frem til at miste gæster på grund af biografnedlukningen.

Annonce

Han var den første i Vejle, som valgte en frivillig nedlukning, som efter planen varer til 18. januar.

De nye hjælpepakker betyder, at vi nu kan sende vores personale på arbejdsfordeling. Og da man samtidig har hævet beløbet til 23.000 kroner i måneden, taber vores ansatte heller ikke så meget som tidligere.

Søren Riis, forpagter af Restaurant Skyttehuset

En bedre forretning

Siden har flere i restaurationsbranchen valgt at følge efter, blandt andre Restaurant Skyttehuset.

- De nye hjælpepakker betyder, at vi nu kan sende vores personale på arbejdsfordeling. Og da man samtidig har hævet beløbet til 23.000 kroner i måneden, taber vores ansatte helle ikke så meget som tidligere, siger restauratør Søren Riis.

Han erkender blankt, at der for ham er tale om en bedre forretning ved at lukke end ved at holde åbent.

- I første omgang gælder hjælpepakken indtil 31. marts, så nu må vi se, hvornår regeringen lemper for restriktionerne igen, siger Søren Riis.

Han havde også planer om at holde lukket til 18. januar, men åbner igen 11. januar, fordi han i denne uge har en fødselsdag og en barnedåb i ordrebogen.

- Jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at aflyse festen for disse kunder, siger Søren Riis.

Annonce

En god januar

Restaurant Madindustrien holder også lukket. Indehaver Michele Poulsen ærgrer sig over corona-presset.

- Ordrebogen vidnede om en rigtig god januar med mange selskaber. Men vi kan godt mærke, at folk er bange for at mødes.

Ordrebogen vidnede om en rigtig god januar med mange selskaber. Men vi kan godt mærke, at folk er bange for at mødes.

Michele Poulsen, indehaver af Madindustrien

- Det, at vi skal lukke klokken 23 - og især det, at udskænkningen skal stoppe klokken 22, gør det svært at drive en ordentlig forretning, siger Michele Poulsen.

Hun påpeger dog, at det ikke er en god forretning at holde lukket - trods kompensation.

Hun tilføjer, at ordrebogen ser god ud i de kommende måneder, specielt i weekenderne, og at hun derfor håber, at Madindustrien igen kan komme til at holde åbent som normalt.

- Vi bruger tiden på at sætte i stand. Vi er blandt andet i gang med at male og i gang med at renovere vores toiletter, siger Michele Poulsen, der regner med at åbne igen 18. januar.

Restaurant Madindustrien har tidligere benytte to drivhuse til små selskaber op til otte personer, hvor der blev budt på flere serveringer i løbet af en aften. PR-foto
Annonce

Munkebjerg Gruppen taber millioner

Munkebjerg Gruppen, der driver Munkebjerg Hotel og Vejle Center Hotel i Vejle og Hotel Opus i Horsens, holder sine restauranter åbne.

René Aaby Sørensen, adm. direktør for Munkebjerg Gruppen, måtte alene i december vinke farvel til tre millioner kroner. Foto: Mette Mørk

- Vi har fortsat møder, der bliver afviklet alle tre steder. Her skal deltagerne have noget at spise, og så er der jo også vores hotelophold, siger Réne Aaby Sørensen, administrerende direktør for Munkebjerg Gruppen.

Han vurderer, at hotel-gruppen i december tabte tre millioner kroner, fordi regeringen først kom med nogle anbefalinger, der senere blev til restriktioner, der var umulige at leve med.

- Da anbefalingerne kom nogle dage før pressemødet, fik vi mange afbud. Og det tal voksede, da restriktionerne trådte i kraft, siger Réne Aaby Sørensen.

Munkebjerg Hotel måtte blandt andet aflyse sin populære nytårsaften.

- Vi har selvfølgelig forståelse for, at vi blive nødt til at gøre noget for at bringe smittetallet ned. Men restriktionerne skal være rimelige, siger Réne Aaby Sørensen.

Annonce

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce