Annonce
Vejle

Vejle får sin tredje donutbutik på fire måneder

Bubble Donut åbner søndag middag i Føtexhus. Butikken har indgang ud mod Windfeld-Hansens Gade, mens kunderne ikke kan komme til butikken inde fra selve centret med Føtex og de øvrige butikker. Foto: Torben Juhler
Søndag slår Bubble Donut dørene op i Føtexhus. Som navnet antyder, byder butikken kunderne på taiwanesisk boble-te og donuts med søde sager på toppen.

Vejle: Maleren er i gang med at rulle glade farver ud på den sorte baggrund på væggene i det nye butikslokale i Føtexhus.

Med Spar Nord som nabo til den ene side og indgangen til Lægerne ved Havnen på den anden slår donutbutikken Bubble Donut dørene op for kunderne på søndag.

Til den tid vil maleren være færdig med sit arbejde, og et væld af dekorerede donuts vil fylde glasmontrerne.

Annonce

I den lyserød-malede del af butikken serveres der bubble tea - på godt dansk: boble-te - mens der langes donuts ud fra den blå side af disken i butikken, som den vejlensiske iværksætter Belal Dawoud ejer.

Han har bevidst valgt den nyopførte del af Føtexhus og placeringen ud mod den trafikerede Windfeld-Hansens Gade til sin første te- og donutbutik.

Friere tøjler i Føtexhus

- Jeg tror, det her er et superattraktivt sted, specielt om sommeren. Du kan parkere tre timer her, hvor vi bor ved siden af byens største lægehus, og du har Circle K lige overfor med døgnåbent og masser af trafik, fortæller Belal Dawoud og tilføjer:

- Det var enten her eller i Bryggen, vi skulle ligge, men det føltes bedst her, hvor vi har friere tøjler. I Bryggen skal du følge bestemte åbningstider, hvor vi her selv bestemmer, hvornår vi åbner og lukker.


Vi er selv vejlensere og har en stolthed over Vejle. Derfor har vi også dekoreret en væg med tegninger af møllen, Bølgen og Fjordenhus.

Belal Dawoud, indehaver af Bubble Donut


Med søndagens åbning tæller Vejle nu tre selvstændige donutsbutikker.

Café Donuts åbnede som den første i Vesterbrogade i juli. For halvanden måned siden slog Dudu Donuts dørene op i Vestergade, og nu åbner Bubble Donuts, mens der tilbage i 2017 lå en Donut Factory på gågaden i Torvegade.

Annonce

Midtbyen har nu tre butikker

Derfor er det nærliggende at spørge indehaveren, om han tror, at der er plads til tre donutbutikker i en by, hvor bagerne også sælger den runde og populære kage, som i Bubble Donuts og de øvrige butikker toppes med glasur og et væld af forskelligt slik, chokoladebarer, kiks og andre søde sager.

Teen bobler

  • Bubble Tea stammer oprindeligt fra Taiwan.
  • Boblete består hovedsageligt af te, der rystes med enten frugt eller mælk, hvorefter der tilføjes de såkaldte tapioka-perler.
  • Teen kan både drikkes varm og kold, og når drikken rystes, begynder de karakteristiske bobler at dukke op.

- Jeg ved ikke, om der er plads til tre i Vejle. Men jeg synes, vi skiller os ud med beliggenheden, kvaliteten og råvarerne. Vi får en stor del af vores donuts fra en lokal bagermester og vil om kort tid også have gluten- og laktosefri donuts. Når vi er kommet godt i gang, vil vi lave en udbringningsservice, og så åbner vi for erhvervsaftaler, hvor vi kører ud til for eksempel kontorer og bilforhandlere torsdage og fredage, siger Belal Dawoud, der har ansat syv til at bemande butikken.

To af de ansatte hos Bubble Donut, Lotte Winther og Mille Agerskov, viser en del af udvalget frem inden åbningen på søndag. Privatfoto
Annonce

Skulle åbne tilbage i juli

Den kommende butiksejer ville gerne have været først i byen med en donutbutik, og planen var oprindelig, at butikken skulle åbne i juli.

- Jeg har et rengøringsfirma, som havde opgaven med at gøre rent under byggeriet her, og dengang talte vi om, at vi skulle åbne til juli. Men byggeriet og lokalerne her var ikke færdige på det tidspunkt, siger indehaveren.

Annonce

Vil gerne skabe en kæde

Han har en ambition om at gøre Bubble Donut til en kæde, og planen er at åbne yderligere tre butikker senest inden sommerferien næste år. Lige nu har han kig på byer som Kolding og Odense.

- Du skal være hurtigt, hvis du skal være den første til at åbne en donutbutik i en by i dag. Donuts flyver frem i øjeblikket, men jeg tror ikke, at det bare en boble som med frozen yogurt, der var det helt store for et par år siden. Jeg håber, at det her varer ved, og vi er lige så meget en bubble tea butik, som vi er en donutbutik. Det er vigtigt at spille på begge heste, siger Belal Dawoud.

Bubble Donut åbner søndag klokken 12 med gratis donut, te eller slik til de første 50 kunder og børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce