Annonce
Vejle

S vil gøre nationale tests frivillige: - Vi skal ikke holde fast i noget forældet

Ifølge byrådsmedlem Martin Sikær (S), stiller Socialdemokratiet forslag om, at Vejle Kommune skal søge om tilladelse til at gøre folkeskolens nationale tests frivillige. Arkivfoto
Martin Sikær foreslår på vegne af Socialdemokratiet, at Vejle Kommune i lighed med andre skal søge om at gøre skolernes nationale tests frivillige.

Vejle: Ingen længe kommer et forslag fra Socialdemokratiet til behandling i Vejle Byråds politiske system. Byrådsmedlem Martin Sikær (S) fortæller, at partiet stiller et forslag om, at de omdiskuterede nationale tests i folkeskolerne skal gøres frivillige.

- Vi kan se, at Aarhus og København har ansøgt om noget lignende som frikommuneforsøg. Vi ønsker i første omgang, at testen skal være frivillig. Førhen stod lærerne for vurderingen af eleverne. Det er de faktisk uddannede til. Nu kommer der ny forskning frem, der siger, at de nationale tests er i bedste fald forældede, siger Martin Sikær.

Annonce

Ud af busken nu

Han mener, at det er vigtigt at komme ud af busken nu, hvor der er andre, der arbejder med samme forslag. Samlet er det indtil nu, hvis Vejle går med, landets kommuner nummer 1, 2 og 6, der trækker i dén retning.

- Vi skal ikke holde fast i noget forældet. Der går mange lærerressourcer til de prøver, og vi tror ikke på effekten. Både lærere og elever ved godt, hvor de står. Vi tror heller ikke på, at det giver nogen værdi at sammenligne mellem skolerne. Men hvis der sidder et lærerværelse eller en skoleledelsen, for hvem det fungerer fint, så må de gerne fortsat bruge det værktøj. Det er derfor, vi foreslår at gøre brugen af nationale test frivillig, forklarer Martin Sikær.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce