Annonce
Vejle

Vejle-skole har hævet sit gennemsnit og scorer millionbonus i belønning

Sidste år besøgte undervisningsminister Merete Riisager (LA) Vejle Midtbyskole, hvor hun drøftede elevløft-projektet med skoleledelsen. Arkivfoto: Zarah Leth Grothe

Torsdag offentliggjorde Undervisningsministeriet, hvilke skoler der får penge fra skolepuljen. Novaskolen får del i en samlet millionbonus på 80 millioner kroner, mens Vejle Midtbyskole og Firkløverskolen ikke klarede skærene.

Annonce

Vejle: Torsdag formiddag kunne Undervisningsministeriet offentliggøre, at 61 ud af i alt 104 skoler er lykkes med at hæve det faglige niveau i dansk og matematik blandt eleverne i niende klasse.

Nærmere bestemt skulle andelen af elever med med et karaktergennemsnit på fire eller mindre reduceres i forhold til udgangspunktet i 2017. Så ville skolerne modtage penge fra skolepuljen.

Det sker som en del af regeringens elevløft-projekt, der over tre år stiller de deltagende skoler en præmiepulje i udsigt for hvert elevhold, hvor målsætningen lykkes. I denne omgang 81,7 millioner kroner fordelt over 61 skoler, der har reduceret andelen med minimum fem procent.

Første opgørelse - for 2018 - udløser blandt andet en præmiegevinst på 1,4 million kroner til Novaskolen i Vejle. De har løftet 5,81 procent af elevholdet til et karaktergennemsnit på minimum fire.

Det vakte stor glæde hos skoleleder Susanne Fjeldgaard Kristensen, som endnu ikke havde fået nyheden, da avisen torsdag formiddag kontaktede hende.

- Det er en pavestolt skoleleder, du har i røret lige nu. Vi har over 66 procent tosprogede elever, og vi har igennem flere år arbejdet målrettet og systematisk med, hvad der skal til for at løfte den enkelte elev. Det var en af grundene til, vi sprang på projektet med det samme, siger Susanne Fjeldgaard Kristensen, der fortæller, at pengene blandt andet skal gå til videre kompetenceudvikling af lærerstaben.

Jeg er en pavestolt skoleleder i dag. Vi har over 66 procent tosprogede elever, og det har igennem flere år arbejdet målrettet og systematisk med, hvad der skal til for at løfte den enkelte elev. Det var en af grundene til, vi sprang på projektet med det samme.

Susanne Fjeldgaard Kristensen, skoleleder på Novaskolen

"Puljen til løft af de fagligt svageste elever"

Regeringen afsatte i 2017 en pulje på 500 millioner kroner, der skal løfte fagligt svage elever i folkeskolen.Projektet løber over tre år, og løfter skolerne elevernes faglige niveau tilstrækkeligt i forhold til udgangspunktet, udløser det en præmie på mellem 1,3 og 1,5 millioner kroner om året.

Der er 104 folkeskoler med i projektet. Heraf tre fra Vejle Kommune.

For at få del i præmiepuljen skal skolen løbende øge andelen af elever i 9. klasse med et karaktergennemsnit på mindst 4 i fagene dansk og matematik i forhold til 2017. I første omgang med fem procent i 2018 og ti procent i 2019.

I gennemsnit opnåede 22 procent af eleverne i folkeskolens almenklasser ikke karakteren 4 i dansk og matematik i 2016.

Annonce

Andre Vejle-skole klarede ikke skærene

Resultatet fra første opgørelse var anderledes trist for Firkløverskolen og Vejle Midtbyskole, der akkurat ikke nåede i mål, men løftede 4,98 procent af elevholdet. Det vil sige, at skolen havde modtaget præmiepenge, hvis bare én yderligere elev havde løftet sit karaktergennemsnit i fagene.

På Firkløverskolen gik det i den anden retning, hvor andelen af elever med et dansk- og matematiksnit på under fire voksede med 1,60 procent. Det tager skoleleder på Firkløverskolen, Preben Skov Christensen, dog med oprejst pande.

- Jeg er ikke overrasket over resultatet, for vores indsatser har været bredere end det, projektet lægger op til og målrettet på tværs af hele elevholdet. Hvis vi lykkes med at løfte elever op over dumpegrænsen, synes jeg, det er en lige så stor succes, siger Preben Skov Christensen.

Næste opgørelse af skolepuljen finder sted i september 2019. Her skal andelen af elever med et snit på under fire i dansk og matematik være reduceret med ti procent i forhold til udgangspunktet i forhold til 2017, før skolerne kan modtage penge fra skolepuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce