Annonce
Vejle

Vejle slår sin egen smitterekord og runder kedeligt hjørne: Se, hvilke sogne der er hårdest ramt

Rekordmange borgere er blevet testet positive den seneste uge, og de er blandt andet blevet testet på Tysklandsvej. Arkivfoto: Mette Mørk
Coronasmitten er steget konstant hele ugen, og Vejle Kommune runder for første gang mere end 2300 smittede den seneste uge.

Vejle: Omikron sørger onsdag for, at Vejle sætter en ny, kedelig rekord, når det gælder antallet af corona-smittede borgere.

Sundhedsmyndighederne offentliggjorde traditionen tro corona-tallene klokken 14, og de dokumenterer, at 2312 vejlensere er konstateret smittet den seneste uge.

Det er første gang, at smittetallet runder de 2300 på en uge, og går vi en uge tilbage til 5. januar, lå smittetallet på 1786.

Annonce

Tallet betyder samtidig, at det såkaldte incidenstal stiger og nu ligger på 1947. Det er antallet af nye smittede de sidste syv dage per 100.000 indbyggere, og det tal var for en uge siden 1504.

Smitte i alle sogne

Med de nye tal indtager Vejle Kommune en 41. plads blandt kommunerne med mest smitte, mens incidenstallet hos den værst ramte kommune Glostrup er helt oppe på 3258.

Kigger man på sognetallene, kan ingen sogne i Vejle Kommune længere sige sig fri for smitte den seneste uge.

Fra artiklen

Kigger man på sognetallene kan ingen sogne i Vejle Kommune længere sige sig fri for smitte den seneste uge, og i 29 ud af 41 sogne er situationen så alvorlig, at smittetallene her overskrider bekymringsgrænsen fra Statens Serum Institut.

Annonce

Over 200 i tre sogne

I Sankt Johannes Sogn i Vejles vestby er incidenstallet onsdag 2746 med 160 nysmittede den seneste uge. Thyregod og Grejs følger lige efter med incidens på henholdsvis 2484 og 2460 og med 51 og 42 nye smittede.

I to af de store sogne, Skt. Nikolaj, der dækker en del af midtbyen og Søndermarken, og i Bredballe har der den seneste uge været 288 og 211 nye smittede, hvilket gør de to sogne til de to med de største smittetal.

Det sidste sogn, der har oplevet lige så stort et smitteniveau, er det store sogn, som dækker både Børkop og Brejning. I Gauerslund Sogn er 200 beboere blevet konstateret smittet den seneste uge.

I den modsatte ende er Ringive, Vester, Vorslunde, Lindeballe, Kollerup, Vonge og Langelund de eneste sogne, hvor antallet af nysmittede den seneste uge er under 10 borgere.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce