x
Annonce
Vejle

Vejle slap for stormflod

Gangbroen foran Vejle Roklub var atter oversvømmet her til morgen, men ellers nåede højvandet i det forgangne døgn ikke op over havnekajen. Fotoet er fra onsdag 2. januar. Privatfoto

Vandstanden i Vejle Fjord var høj i natte- og morgentimerne onsdag. Slusen blev da også aktiveret, så alle slap tørskoede gennem natten. DMI har varslet stormflod for Nordfyn og Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland.

Vejle: De morgenfriske beboere og ansatte på havnen i Vejle kunne konstatere, at vandet stod højt i fjorden ved syv-tiden i morges. Ligesom for nøjagtig en uge siden stod gangbroen ud til kajakøen under vand, men ellers nåede vandstanden ikke op over kajer og bolværk.

- Jeg valgte at aktivere slusen (ved Bryggen, red.) i nat omkring midnatstid. Vandstanden var på det tidspunkt omkring 1,17 meter over normalen, men kort efter forhøjede DMI sin højvandsprognose for Vejle-området til en vandstand på 1,25 meter over normalen, så det var godt nok, at slusen var aktiveret, fortæller Vejle Kommunes højtvandsvagt Annette Bonde.

Hun tilføjer, at der først for alvor er risiko for oversvømmelser i Ågade-kvarteret, hvis vandstanden stiger til omkring 1,30 meter over normalen, og så langt nåede højvandet altså ikke op denne gang.

Slusen sørger for at holde vandet fra fjorden ude af Omløbsåen, så det ikke løber ind i byen.

Annonce

Sandsække stilles frem

Vejle Kommune sørger i øvrigt for at melde ud til borgerne på Facebook, når der er varsler om forhøjet vandstand. Her kan eksempelvis læse, hvornår man kan hente gratis sandsække på Materialegården på Vardevej 268.

Enkelte borgere fra Høll i Børkop valgte at hente sandsække fra containeren på Materialegården i går eftermiddags, så de var rustet til nattens højvande.

- Her til morgen er vandstanden faldet fra 1,25 i nat omkring klokken 1 til cirka 1,02 meter, tilføjer Annette Bonde.

Hun forventer, at der vil være forhøjet vandstand i fjorden helt frem til i aften, hvor prognosen fra DMI melder om en forhøjet vandstand på ni centimeter.

Foruden slusen ved Bryggen kan kommunens højtvandsvagt vælge at regulere bygværket ved Abelones Plads, der også sender mere eller mindre vand igennem Omløbsåen. Det blev ikke nødvendigt i denne omgang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce