Annonce
Vejle

'Vejle svigtes' - 'nej, Vejle er tænkt ind': Trafikudspil deler de borgerlige folketingsmedlemmer

Lige efter valget i juni 2019 fulgtes de to nyvalgte folketingsmedlemmer Christoffer Melson (V) og Niels Flemming Hansen (K) i toget til København. Men i dag er de ikke helt enige om kursen, når det gælder regeringens nye udspil om den danske infrastruktur. Arkivfoto: Mette Mørk
To borgerlige folketingsmedlemmer fra Vejle ser forskelligt på regeringens udspil om infrastruktur - men begge peger på mangler. DF'er ærgrer sig, og socialdemokrat er tilfreds.

Vejle: "Det ser træls ud. Vejle kan ikke leve med det udspil."

Sådan lyder det fra Venstre-folketingsmedlem Christoffer Melson - på dagen, hvor regeringen kommer med sit udspil til nyt forlig om den danske infrastruktur.

Den tidligere formand for teknisk udvalg i Vejle Kommune savner konkrete meldinger om den planlagte togforbindelse over Vejle Fjord og statslig hjælp til at forbedre infrastrukturen i og omkring Vejle.

Annonce

- Det kan godt være, at der er afsat 6,5 milliarder kroner til lokale projekter - men der er ikke sat navn på. Jeg må nøjes med at håbe, at Vejle kan få del i de penge, siger Christoffer Melson.

Positiv konservativ

Hans lokale folketingskollega Niels Flemming Hansen (K) ser som konservativ transportordfører anderledes positivt på udspillet:

- Jeg mener, at Vejle er tænkt ind i forhold til, at man vil undersøge enten vinger på Vejlefjordbroen eller en parallelbro, siger Niels Flemming Hansen.

Han forventer også, at man kan få del i midlerne til lokale projekter.

Til gengæld deler han utilfredsheden med, at udspillet ikke tager livet af jernbaneforbindelsen over Vejle Fjord:

- Jeg har svært ved at forestille mig, at vi er med i et forlig, hvor broen stadig er en del, siger Niels Flemming Hansen.

Han mener, at blandt andet en fast forbindelse over Kattegat med en jernbane burde kunne overbevise alle - selv SF og Enhedslisten - om, at en jernbanebro over Vejle Fjord er helt overflødig.

Annonce

Konservativ med ved forhandlingsbordet

Som transportordfører skal han forhandle direkte med regeringen sammen med sin partileder, Søren Pape, og finansordfører Rasmus Jarlov.

I den forhandling vil han også argumentere for jernbaneforbindelsen til Billund - der ellers med regeringens udspil er droppet:

- Der er sat penge af til en ny forbindelse til Københavns Lufthavn. Så bør der rimeligvis også være penge til en togforbindelse til Billund - især i betragtning af, at det lokale erhvervsliv og lufthavnen er klar til at betale en del af anlægget, siger Niels Flemming Hansen.


Dette udspil lægger op til, at Vejle bliver sorteper, når det gælder trafikinvesteringer.

Christoffer Melson, folketingsmedlem for Venstre


På det punkt vil han få opbakning fra Hans Kristian Skibby, Dansk Folkepartis transportordfører, der bor i Tørring:

- Jeg forstår det ikke. Det giver god mening at have god kollektiv transport til Danmarks næststørste lufthavn, siger Skibby.

Annonce

DF: Brandærgerligt

Det var ikke mindst Dansk Folkeparti, der i sin tid fik banen med i det nu syv år gamle forlig om bedre togforbindelser - Togfonden - og på trods af en række eksperters hårde kritik af samfundsøkonomien i projektet, var banen også en del af det infrastruktur-forlig, den daværende VLAK-regering indgik med Dansk Folkeparti i marts 2019.

- Jeg er brandærgerlig over den prioritering, der ligger i udspillet fra regeringen, siger Hans Kristian Skibby.

Akkurat som sine to borgerlige kolleger fra Venstre og Konservative vil han arbejde på at få jernbaneforbindelsen over fjorden helt ud af forliget - akkurat som det lykkedes i det "blå" forlig fra 2019.

Annonce

S: E45 er en livsnerve

Her får han ingen lang diskussion med sin socialdemokratiske folketingskollega fra Vejle, Birgitte Vind. Hun er også imod jernbaneforbindelsen.

Til gengæld er hun som de øvrige lokalpolitikere meget glad for udsigten til en udvidelse af motorvej E45 mellem Vejle og Skanderborg:

- Motorvejen er en livsnerve i Østjylland. Vi vil gerne kunne komme frem - og så må vi finde løsninger på de støjproblemer, der følger af mere biltrafik, siger Birgitte Vind.

Hun ser også frem til analysen af en udvidelse af Vejlefjordbroen, mens hun græder tørre tårer over, at hverken Billundbanen eller den midtjyske motorvej er en del af udspillet.

- Det handler jo om dårlig samfundsøkonomi i begge projekter, siger Birgitte Vind.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce