Annonce
Vejle

Vejle Sygehus hædret i udlandet for sin behandling af kræftpatienter

Certifikat og diplom blev overrakt til Vejle Sygehus på en konference i München. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Som det eneste hospital i landet har Vejle Sygehus opnået udmærkelse af kræftorganisationen ESMO. Det skyldes, at medarbejderne er særligt dygtige til at lindre og støtte ved alvorlig sygdom.

Vejle: Det er langt fra første gang, at Vejle Sygehus modtager hæder for sin behandling af kræftpatienter.

Nu kan det så føje yderligere til rækken.

Som det første danske hospital er man blevet akkrediteret som "Designated Centre of Integrated Oncology and Palliative Care" af den fælleseuropæiske kræftorganisation European Society for Medical Oncology (ESMO).

Det skriver man i en pressemeddelelse.

Det betyder, at de lokale læger, sygeplejersker og andet personale er særligt dygtige til at lindre og støtte ved alvorlig sygdom.

Indtil nu er denne hæder kun overgået ét enkelt sygehus i hele Norden, nemlig det norske kræftbehandlingscenter ved universitetshospitalet St. Olavs i Trondheim.

Det er en stor ære og betydningsfuld kollegial anerkendelse.

Camilla Havsteen, oversygeplejerske

Mulighed for projektmidler

Både certifikat og diplom blev overrakt på en konference i München.

- Det er en stor ære og betydningsfuld kollegial anerkendelse, at den førende europæiske organisation inden for det onkologisk-medicinske fagområde har vurderet, at det palliative arbejde, som indgår i det, vi gør og udretter overfor patienterne hver eneste dag, er så godt, at vi er på højde med de internationale krav og standarder og kvalitetsniveauer, udtaler oversygeplejerske Camilla Havsteen.

Med akkrediteringen åbner nye muligheder for onkologisk afdeling, det palliative team og de mange øvrige specialafdelinger på Sygehus Lillebælt, som udover Vejle også tæller hospitalerne i Middelfart og Kolding.

- Akkrediteringen betyder, at vi får mulighed for at søge penge og projektmidler i nogle af de fonde, som ESMO-organisationen administrerer, mener læge Lise Nottelmann.

Akkrediteringen gælder til 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce