Annonce
Erhverv

Vejle tager arbejdspladser fra Kolding: Jesper kører 50 job til Vejle

Jesper Ratza, direktør og ejer af Autoproff, har købt Ouskær 32. 1. december flytter han 50 arbejdspladsen fra Kolding til Vejle. Foto: Flemming Larsen
Autoproff, der er bilbranchens svar på Den Blå Avis, flytter fra Kolding til Vejle. To andre virksomheder flytter også ind i det herskabelige domicil på Ouskær 32.

Rundt Vejle: 50 nye arbejdspladser.

Det er det synlige resultat af, at online-bilauktionen Autoproff flytter fra Kolding til det herskabelige domicil på Ouskær 32 i Vejle.

Ifølge Jesper Ratza, ejer og direktør i Autoproff, flytter han yderligere to virksomheder, Payproff og PB Cartrading, med til Vejle.

Jesper Ratza er selv vejlenser, men det er ifølge direktøren ikke den eneste årsag til flytningen fra Kolding til Vejle.

Ouskær 32

  • Ouskær 32 er opført tilbage i 2007, hvor det blev bygget af Ginnie Nørskov og Claus Rasmussen som firmadomicil til tøjmærkerne MeToo og Next Level.
  • Syv år senere blev Ouskær i forbindelse med tøjfirmaets konkurs overtaget af FIH Erhvervsbank.
  • I 2016 blev Ouskær købt af den vejlensiske rigmand Per Moesgaard, der nu har solgt den markante ejendom til Jesper Ratza.

- Autoproff er en online bilauktion. Vores medarbejdere er højtspecialiserede it-medarbejdere. Mange af dem bor i Aarhus, og geografisk ligger Vejle bare bedre end Kolding. Samtidig havde vi også brug for mere plads, da Payproff og PB Cartrading flytter sammen med Autoproff, forklarer Jesper Ratza om flytningen.

120.000 biler

Autoproffs kundegruppe, der tæller 3000 bilforhandlere i Danmark, 5500 brugere, handlede i det seneste regnskabsår 120.000 biler. Det gav Autoproff en omsætning på 350 millioner kroner og et nettooverskud på 6,5 millioner kroner.

Det er blandt andet Vejles geografiske placering, der har fået Jesper Ratza, ejer og direktør i Autoproff, til at vælge Vejle frem for Kolding. Foto: Flemming Larsen

Bilerne på autoauktionen kommer eksempelvis fra bilforhandler Ejner Hessel, der her sælger mange af de brugte biler, bilforretningen tager i bytte. Bilerne sælges online til andre forhandlere, der har kunder til disse brugte biler.

- Det er en win-win-situation for alle. Både de store bilforretninger, brugtvognsforhandlerne og køberen af bilen, siger Jesper Ratza.

Autoproff har i dag søsterselskaber i Sverige, Tyskland, Holland og Polen.

Flådebiler

Udover Autoproff driver Jesper Ratza også PB Cartrading, der har specialiseret sig i at handle med såkaldte flådebiler.

Auction Group A/S

  • Jesper Ratza etablerede 1. oktober 2013 sit firma Auction Group, der i dag driver online auktionsplatformen Autoproff samt selskaberne Payproff og PB  Cartrading.
  • Firmaet er i dag Danmarks største B2B online auktionsplatform. Brugerne på Autoproff handlede i 2019 alene 120.000 biler.
  • Autoproff er dag repræsenteret i  Danmark, Sverige, Tyskland, Holland, Polen og Østrig. Firmaet beskæftiger 70 medarbejdere, heraf 50 i Danmark, og omsatte i sit seneste regnskabsår for 350 millioner kroner og gav et nettooverskud på 6,5 millioner kroner.
  • Indtjeningen for selskaberne Auction Group A/S og Payproff  var i det seneste regnskabsår 10.545.000 kroner før skat.

- Disse biler sælges også online. Som eksempel kan det være 50 hvide, nye Toyota'er. Dem finder vi en kunde til et eller andet sted i Europa, fortæller Jesper Ratza.

Hæder til firmaet

Firmaet har gennem årene modtaget følgende priser:

2018: Regionsvinder i Børsen Gazelle, og nummer to i landsfinalen.

2019: Vinder af  EY Entrepreneur of The Year i kategorien Growth.

2019: Regionsvinder af i PWCs "Årets ejerleder".

2019: Børsen Gazelle.

Ud over de to online bilauktioner driver firmaet også Payproff, der er godkendt af Finanstilsynet som en betalingsplatform for både private og firmaer, som handler online.

- Det kan være en mand i Nordjylland, der har sat sit kamera til salg online. Sidder der så en køber i Nordsjælland, som ikke vil sende pengene, før han har kameraet i hånden, opretter køber og sælger sig på Payproff. Pengene til sælger frigives først, når køberen har kameraet i hånden og har accepteret købet, siger Jesper Ratza.

Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner