Annonce
Vejle

Vejle-tatovør meldt til politiet

Indehaveren af Los Hermanos Tattoo, Simon Elmkies, har ikke drevet tatovørforretningen i Vestergade siden januar. Men det er ikke afgørende, mener Sikkerhedsstyrelsen, der fastholder politianmeldelsen mod Vejle-tatovøren. Arkivfoto: Claus Skovholm
Sikkerhedsstyrelsen har meldt ejeren af Los Hermanos Tattoo i Vestergade til politiet. Vejle-tatovøren lever ikke op til ny tatoveringslov om registrering, mener Sikkerhedsstyrelsen.

Vejle: Tatovørforretningen Los Hermanos Tattoo i Vestergade er blevet meldt til politiet.

Bag anmeldelsen står Sikkerhedsstyrelsen, og Vejle-tatovøren er blevet politianmeldt, fordi forretningen ikke lever op til en ny tatoveringslov på området.

Loven trådte i kraft i 2018. I den forbindelse blev det et krav, at alle tatovører og tatoveringssteder skal være registreret hos Sikkerhedsstyrelsen.

Med registeret har kunderne sikkerhed for, at der bliver ført tilsyn med hygiejnen på tatoveringsstederne.

Sikkerhedsstyrelsen har siden nytår, hvor der var deadline for registrering, fået en lang række anmeldelser om tatoveringssteder, der ikke er registrerede. Det har nu ført til politianmeldelserne.

- På landsplan har vi politianmeldt 16 tatoveringssteder for manglende registreringer, fortæller Søren Muff, der er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Sikkerhedsstyrelsen oplyser, at Los Hermanos Tattoo er et af de tatoveringssteder, der endnu ikke lever op til loven.

- Det vigtige for os er, at vi får adgang til at kontrollere hygiejnen på tatoveringsstederne. De hygiejniske forhold skal være forsvarlige for at undgå infektioner, når man bliver tatoveret. Og vi kan kun komme på tilsyn, når et tatoveringssted er registreret, siger Søren Muff.

Derfor registreringen

Det bliver undersøgt ved et tilsyn:

 • Om alle tilknyttede tatovører er registreret i tatoveringsregistret.
 • Om der er dokumentation for de brugte tatoveringsfarver.
 • Om der udleveres den lovpligtige information til kunderne.
 • Om gulve, vægge, døre og inventar er vaskbare og rene.
 • Om rent og sterilt udstyr opbevares i lukkede skabe og holdes adskilt.
 • Om der gøres rent og afdækkes mellem hver kunde.
 • Om der er dyr eller mad- og drikkevarer i tatoveringsområdet. Det må der ikke være.
 • Om der er let adgang til håndvask, væghængte dispensere til sæbe, håndsprit og papirservietter samt affaldsspand.
 • Om der er åbningsdato på åbne blækbeholdere.

Hvad sker der, hvis reglerne ikke bliver overholdt?

 • Sikkerhedsstyrelsen politianmelder alle tatoveringssteder, der ikke registrerer sig.
 • Styrelsen har hjemmel til at give tatoveringsstederne et påbud, hvis de ikke overholder de regler, der er i loven i forhold til hygiejne, information til kunderne og registrering af tatoveringsfarver. Styrelsen har mulighed for at komme på et uvarslet opfølgningsbesøg for at tjekke, at der er blevet fulgt op på påbuddet.
 • Retter tatoveringsstedet ikke op efter flere tilsyn og påbud, kan Sikkerhedsstyrelsen melde stedet til politiet med en bødeindstilling eller fjerne stedet fra Sikkerhedsstyrelsens register. Bliver tatoveringsstedet afregistreret, betyder det, at der ikke længere må laves tatoveringer på stedet.

Forretningen er lukket

Indehaveren af Los Hermanos Tattoo, Simon Elmkies, siger til avisen, at hans tatovørforretning lukkede i januar. Han mener, at hverken Sikkerhedsstyrelsen eller politiet har noget at komme efter.

Men Sikkerhedsstyrelsen oplyser, at man fastholder politianmeldelsen mod Simon Elmkies.

- Det betyder ikke noget, at man som tatovør ikke har har en tatovørforretning. Registreringen følger tatovøren, siger Mette Cramon, kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen.

Styrelsen har blandt andet bemærket, at Simon Elmkies blandt andet via sin Facebook-side fortsat er aktiv som tatovør.

Stor hjælp

På nuværende tidspunkt er 297 tatoveringssteder og 768 tatovører landet over registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Registret kan ses på sik.dk, hvor man også anonymt kan anmelde et tatoveringssted, der ikke fremgår af listen.

- Det er en kæmpe hjælp, at kunderne rundt om i landet hjælper os med anmeldelser, hvis de støder på et sted, der ikke er registreret. Så det skal de bare blive ved med, siger Søren Muff.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er Los Hermanos Tattoo den eneste Vejle-tatovørforretning, der er politianmeldt.

-

Læs portrættet af Simon Elmkies fra Ugeavisen Vejle her

Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce