Annonce
Sport

Vejle tiltrækker internationale tennistalenter

Nogle af tennissportens største talenter dyster på gruset på Helligkildevej i Vejle Tennis Klub i slutningen af juli. Foto: Foto: Dansk Tennis Forbund
I slutningen af juli afvikler Vejle Tennis Klub den første internationale turnering på dansk jord de seneste syv år.

Vejle: Vejle er ikke forvænt med at lægge rødligt grus til tennis på internationalt niveau.

Men det bliver der lavet om på i  ugen fra 25. juli til 1. august.

Her vil mandlige og kvindelige tennisspillere fra hele verden  dyste om verdensranglistepoint og en præmiesum på to gange 15.000 amerikanske dollars, svarende til i alt 190.000 kroner.

Annonce

- I Vejle Tennis Klub har vi en klar ambition om at være med til at gøre en forskel for tennissporten i hele landet, ikke mindst i Vestdanmark. Med ITF-turneringen i Vejle tager vi et stort skridt i den retning. Vi glæder os til at give både spillere og publikum en sportsoplevelse i international klasse, siger formand for Vejle Tennis Klub, Tine Walldén Jespersen i en pressemeddelelse fra Vejle Kommune

Kommune støtter med 100.000 kr.

Kommunen er med i det seks deltagere store partnerskab, som har trukket turneringen til Vejle Tennis Klubs anlæg på Helligkildevej, og politikerne i kulturudvalget har besluttet at støtte initiativet med 100.000 kroner i tilskud.

Turneringen, der kan få lokal isæt med stortalentet Johanne Svendsen, har samlet udgifter for 303.000 kroner, hvilket udover præmiepenge blandt andet skyldes aflønning af dommere.


Trekantområdet har nem adgang for udenlandske spillere via international lufthavn, gode hotelfaciliteter og et godt tennisanlæg i Vejle.

Thomas Kønigsfeldt, næstformand Dansk Tennis Forbund


To andre partnere Dansk Tennis Forbund og Jyllands Tennis Union yder et bidrag på henholdsvis 50.000 og 20.000 kroner, mens Vejle Tennis Klub selv putter 10.000 kroner i turneringen.

Samtidig arrangerer klubben en række sociale tennisevents i byen i dagene omkring turneringen, som også har Trekantområdet Danmark og Give Tennis Klub med som partnere.

Annonce

Første gang på dansk jord i syv år

Når turneringen afvikles i Vejle, vil det være første gang siden 2014, at der bliver kæmpet om point til verdensranglisterne på dansk grund.

Turnering på tredje højeste niveau

Dato:  25. juli til 1. August 2021

Sted: Vejle Tennis Klub, Helligkildevej

Præmiesum: $15.000 for damer og for herrer

Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (otte spillere fra kvalifikationen og fire wild cards)

Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere (heraf fem wild cards)

Deltagere i double: 16 par (heraf tre wild cards)

Niveau: Serien er en del af ITF World Tennis Tour, og fungerer som en udviklingsturnering for de højere rangerede ATP Challenger Tour og ATP World Tour for mænd og WTA 125K series og WTA Tour for kvindernes vedkommende.

- Vi er glade for at være med til at sætte Vejle Kommune på tennislandkortet og samtidig skabe gode sportsoplevelser for borgerne. Og så skal vi ikke glemme, at de mange udenlandske tennisspillere og deres officials overnatter på lokale hoteller og spiser ude i en hel uge, siger formand for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv (K) i pressemeddelelsen.

 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce