Annonce
Vejle

Vejle udvider: Nye boliger og grunde på vej i hurtigtvoksende bydel

I lokalplanens kortbilag er der gjort plads til 15 parcelhusgrunde og 25 rækkehuse i det illustrerede eksempel. Om bygherren Innovater A/S følger den plan, er ikke afgjort. Illustration: Vejle Kommune

Innovater A/S, der bygger dagligvarebutik i Skibet, planlægger også at bygge rækkehuse og udstykke parcelhusgrunde på et ledigt areal nord for Vardevej.

Annonce

Skibet: Udviklingsselskabet Innovater A/S nøjes ikke kun med at bygge en dagligvarebutik i Skibet.

Selskabet har købt et samlet grundareal på 80.000 kvadratmeter, som er fordelt på begge sider af Vardevej ved Buldalen. På grunden ned mod motortrafikvejen skal der opføres en dagligvarebutik, som Rema 1000 forventes at rykke ind i, og på grunden oven for Vardevej har selskabet også byggeplaner.

- Vi har købt hele det areal, som Nordea havde kontrollen med efter den tidligere udviklers konkurs. Vi er dog ikke så langt fremme med planerne for det nordlige areal som med byggeriet af dagligvarebutikken. Men tanken er, at vi opfører en blanding af tæt/lav bebyggelse og så udstykker nogle parcelhusgrunde, siger udviklingschef hos Innovater Andreas Bagunck.

Han kan endnu ikke sætte tal på, hvor mange boliger og grunde der bliver tale om i udstykningen.

- Det er også noget, vi skal have grønt lys fra kommunen til, siger udviklingschefen.

Vi er ikke så langt fremme med planerne for det nordlige areal. Men tanken er, at vi opfører en blanding af tæt/lav bebyggelse og så udstykker nogle parcelhusgrunde.

Andreas Bagunck, udviklingschef hos Innovater A/S
Annonce

Udviklere har siddet på lur

Hos Vejle Kommune glæder byplanlægger Rikke Tovbjerg Simonsen sig over, at byggeplanerne, som den 10 år gamle lokalplan 1045 banede vejen for i 2008, nu endelig realiseres.

- Gennem årene har mange spurgt til, om der snart kom en dagligvarebutik i Skibet, og udviklerne har siddet på lur og har afventet, hvad der ville ske med Buldalen. Vi er glade for, at et voksende lokalområde som Skibet nu bliver betjent af en dagligvarebutik, og kommunen har også selv byggegrunde til salg derude, fortæller Rikke Tovbjerg Simonsen.

Annonce

Mindst 1000 kvadratmeter store grunde

Ifølge den gældende lokalplan må grunde til fritliggende parcelhuse ikke udstykkes med en størrelse, der er mindre end 1000 kvadratmeter. Grunde til tæt-lav bebyggelse må ikke udstykkes mindre end 300 kvadratmeter store.

Det er blandt andet de rammer, som Innovater nu skal udfylde med en konkret bebyggelses- og udstykningsplan.

I lokalplanens kortbilag er der gjort plads til 15 parcelhusgrunde og 25 rækkehuse i det illustrerede eksempel. Om bygherren følger den plan, er ikke afgjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce