Annonce
Vejle

Vejle-værter søges: Få turister på besøg derhjemme

Mette Berrig (til højre) fra det fynske firma Guideservice Danmark og Maria Sommer fra Visit Vejle håber, at mange vejlensere har lyst til at invitere turister indenfor i deres hjem. Privatfoto

VisitVejle og det fynske firma Guideservice Danmark har indgået et samarbejde om et nyt koncept, de kalder "Visit A Dane".

Vejle: Normalt hører det eksotiske himmelstrøg til. For hos rejsebureauer og på nettet er det muligt at booke et hjemmebesøg hos en masai-stamme i Tanzania eller tage på et home-stay hos familier i Thailand, Cambodia eller Vietnam for at opleve deres levemåder og skikke.

Nu får vejlenserne en mulighed for at gøre gengæld og åbne deres hjem for turister og besøgende med fremmede pas.

VisitVejle og det fynske firma Guideservice Danmark har indgået et samarbejde om et nyt koncept, de kalder "Visit A Dane".

Derfor søger de to samarbejdspartnere vejlensere, som ønsker at være værtsfamilie for turister.

- Vi vil gerne give vores turister muligheden for at opleve det ægte Danmark og det ægte Vejle, siger projektleder i MeetingVejle Maria Sommer i en pressemeddelelse.

Annonce

Udover at bidrage til de besøgendes oplevelse af Danmark giver værtskabet en enestående mulighed for at komme helt tæt på andre kulturer på en sjov og anderledes måde.

Guideservice Danmark

Vil opleve hyggen

Turister efterspørger i stigende grad autentiske oplevelser, og det tilbyder det nye koncept.

- Vi danskere er verdenskendte for vores hygge, og det vil turisterne gerne prøve. Hvad er den egentligt for en størrelse? Sammen med Vejles borgere bydes turisten ind i private hjem, og giver dem dermed den optimale chance for at opleve dansk - og i dette tilfælde - vejlensisk hygge. Nu håber vi, at lokalbefolkningen vil bakke op om initiativet, siger den lokale projektleder.

Til februar er Vejle vært ved det internationale judostævne Matsumae Cup, og det vil være en fin første anledning til at åbne de vejlensiske hjem et par timer.

Skal servere et måltid

Som vært skal man give de besøgende et indblik i dansk levevis og servere et typisk dansk måltid, og det er typisk personer, der gerne vil have nye kontakter, som inviterer gæster ind i deres private hjem.

Værten får dækket sine omkostninger i forbindelse med besøget, og ifølge Guideservice Danmark kan man forvente en lille fortjeneste. Men det er op til værten selv at sætte prisen for et besøg.

Der afholdes orienteringsmøde om "Visit A Dane" hos VisitVejle 7. januar klokken 19. Man tilmelder sig via e-mail: mb@guideservicedanmark.dk

Du kan læse mere om konceptet og udfylde en ansøgningsformular på Guideservice Danmarks hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Give

7-Eleven går med mod madspild

Annonce