Annonce
112

Kaos i trafikken: Vejle var lammet flere timer fredag

Rigtig mange bilister sad i kø i adskillige timer på motorvejen ved Vejlefjordbroen fredag formiddag. Foto: Thomas Trondal
Et uheld på Vejlefjordbroen fik fredag konsekvenser for bilister, buspassagerer, patienter og flere andre i og omkring Vejle.

Vejle: Fredag morgen omkring klokken 8 fik en 65-årig lastbilchauffør et ildebefindende, da han kørte på Vejlefjordbroen i nordlig retning.

Chaufføren kørte ind i autoværnet og ramte derefter en forankørende bil, hvori der sad to personer.

En 52-årig mand blev af en læge, der kom til stedet i helikopter, vurderet til at være i kritisk tilstand og blev derfor fløjet til Odense Universitetshospital.

Her konstaterede man, at skaderne ikke var så slemme som først antaget. Manden havde brækket en lændehvirvel og nogle ribben, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhardt.

En 40-årig kvinde, der også sad i bilen, blev kørt til Kolding Sygehus, mens lastbilchaufføren kom til Vejle Sygehus.

Ingen af dem var kommet alvorligt til skade, oplyste poltiet fredag eftermiddag.

Kvælstof på vejen

Det var også først fredag eftermiddag, at trafikken igen begyndte at glide hen over motorvejen.

I forbindelse med uheldet væltede lastbilens sættevogn nemlig. Heri lå der et sojaprodukt indeholdende kvælstof, oplyste vagtchef Jørn Lindhardt. Dette skulle alt sammen fejes op fra kørebanen, og det krævede materiel fra Vejdirektoratet, som skulle fragtes til uheldsstedet.

Dermed tog det adskillige timer, før kørebanen var farbar igen i det nordlige spor. Det skete omkring klokken 13.30.

I løbet af fredag formiddag var også et enkelt spor i sydgående retning spærret i nogle timer, fordi redningskøretøjer holdt på denne side af vejen.

Da sporet igen blev åbnet, lykkedes det hele fem bilister at blive involveret i nye uheld, fordi de var så ivrige efter at komme fremad.

Det gav nogle løftede pegefingre fra ordensmagten.

Flere efterdønninger

På grund af den massive kø på motorvejen, som blev spærret ved Vejle Syd, prøvede rigtig mange bilister lykken ved at køre ned igennem Vejle midtby.

Det betød, at stort set alle indfaldsveje - både store og små - sandede til i Vejle by fredag formiddag. Det påvirkede mange menneskers dag.

Den trafikale situation fik blandt andet konsekvenser for bustrafikken i Vejle, hvor bybusserne var op imod en time forsinket.

Også på Vejle Sygehus kunne man mærke problemerne, fordi mange patienter havde svært ved at nå frem til deres planlagte behandling. Det oplyste ledende overlæge Ejler Ejlersen.

Og for Vejle Amts Folkeblad betød situationen, at avisen ikke nåede fra trykkeriet i Vonsild og frem til Vejle i tide. Samtidig havde buddene svært ved at komme frem.

Derfor blev leveringen af fredagens avis også forsinket.

Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce