Annonce
Vejle

Vejle vil ikke ende som Jomfru Ane Gade: 'Deler du, lukker vi!'

Vejle Kommune har indgået et samarbejde med barmiljøet i Vejle for at undgå nedlukning. Grafik: Vejle Kommune
Lad være med at dele dine drikkevarer. Sådan lyder budskabet i ny kampagne fra BID Danmark, Barmiljøet i Vejle og Vejle Kommune, der ser dagens lys denne weekend.

Vejle: "Hold dine drikkevarer for dig selv!"

Det er budskabet på de solgule plakater, tørstige bargæster kan forvente at finde, når dansegulvene på de vejlensiske barer indtages i weekenden.

- Jeg tror helt klart, at det giver ekstra synlighed. Det er, som om man glemmer corona, nu hvor alt åbner, og vejret er godt. Det er blevet hverdag, fortæller den daglige leder af Street Food Vejle, Rasmus Nygaard.

Annonce

Plakaterne er resultatet af et samarbejde mellem Vejle Kommune, BID natteliv på Dæmningen som er faciliteret af BIDdanmark, og barmiljøet i Vejle og kommer i kølvandet på den stigende smitte blandt unge i Vejle. Flere af smittetilfældene kan nemlig henføres til det vejlensiske natteliv, oplyser Vejle Kommune.

Og det er måske ikke så sært, fortæller Diana Krogstrup, der er sundhedschef i Vejle Kommune.

- Når de køber en flaske inden lukketid, skal den jo drikkes, og så går den rundt blandt vennerne, og pludselig er der flere smittede, forklarer Diana Krogstrup.

- Vi synes, at vi skal vise ansvar og forhåbentlig minde de unge om, at de også skal huske coronavirus efter lukketid klokken 23, når de bliver overladt til sig selv, siger Rasmus Nygaard til Vejle Amts Folkeblad.


Vi synes, at vi skal vise ansvar og forhåbentlig minde de unge om, at de også skal huske coronavirus efter lukketid klokken 23.

Rasmus Nygaard


Vil ikke ende som Aalborg

Kampagnen begynder få dage efter, at et af landets mest populære festmiljøer - Jomfru Ane Gade i Aalborg - måtte smække dørene i som følge af stigende smitte i nattelivet. Samme udvikling skal helst undgås i Vejle, mener aktørerne bag kampagnen.

- Vi vil ikke kritisere nogen, for det er superfedt, at de kan komme ud og være sociale igen. Vi skal bare gøre det forsvarligt, for de kan også blive syge, og der varer lidt, før alle bliver vaccineret, udtaler Diana Krogstrup.

- Hvis det går galt i Vejle, så fjerner vi også muligheden for at komme ud igen, som alle har set frem til, og det vil vi helst ikke ud i, supplerer Rasmus Nygaard, der er leder af Street Food Vejle.

Han kan dog godt have sin tvivl på, om smitten nødvendigvis sker, mens de unge fester på barerne, eller om det kommer på et andet tidspunkt:

- Det er nemt at sige, at man har fået corona på Dæmningen, men man nævner det måske ikke, hvis det er fra en privatfest, siger han.

Annonce

Tyvstart på kampagnen

Plakaterne er kun én af flere dele, der udgør den samlede kampagne "Del kun det gode selskab".

- Vi vil gøre opmærksom på det her ved at give goodiebags og reklamere i byen, så vi kan beskytte og passe på hinanden, forklarer Diana Krogstrup.

Hun oplyser, at Vejle Kommune forventer at være klar med goodiebagsene snarest muligt, hvor bargæsterne vil blive bevæbnet med mundbind, krus, kondomer og desinfektionsservietter til hænderne.

I næste uge forventer Vejle Kommune at have goodiebags som denne klar til bargæsterne. Foto: Lars Ulrik, Vejle Kommune

Efterfølgende vil der også blive hængt plakater op i lygtepælene på Dæmningen i Vejle, ligesom der vil blive produceret en video, der ligeledes har sloganet "Deler du, lukker vi", oplyste Vejle Kommune fredag.

Annonce
Navne For abonnenter

27-årige Michelle er uhelbredeligt syg af sjælden sygdom: 'Jeg har forliget mig med tanken om at dø med det. Jeg vil bare ikke dø af det'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

Tusindvis af liter varmt vand forsvandt: Nu er årsag til varmeværks store vandspild fundet

Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Erhverv

Vejle-konditor bliver landskendt på TV 2: Optagelserne tog sin tid, fordi hun fik grineflip

Alarm 112

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Dødfødsler som følge af covid-19 stiger

Alarm 112 For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Vejle

Der skal lægges rør i jorden: En af Vejles store indfaldsveje spærres i nogle timer

Billund

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Alarm 112

Politiet efterlyste 56-årige Søren: Han er nu fundet i god behold

Leder For abonnenter

Forbud mod larm og støjende adfærd ved demonstrationer mod kriminelle: Politiet er snublende tæt på at krænke den grundlovssikrede rettighed i Sandvad

Hedensted

Ingen vil bruge gammel spejderhytte: Nu står den til nedrivning

Annonce