Annonce
Vejle

Vejle vil ikke leje midlertidige boliger til flygtninge

Skal flygtninge, der kommer til Vejle, anvises permanente eller midlertidige boliger? Et flertal i arbejdsmarkedsudvalget har besluttet, at kommunen fortsat skal anvise permanente boliger til flygtning. Kun Svend Erik Nielsen (DF) stemte imod beslutningen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
I Vejle Kommune skal flygtninge have permanente boliger, beslutter udvalgs-flertal. Kun DF'er stemte imod. - Det er det forkerte signal at sende, siger Svend Erik Nielsen (DF).

Vejle: Når der kommer flygtninge til Vejle Kommune, skal de fortsat anvises permanente boliger.

Det har byrådets arbejdsmarkedsudvalg besluttet efter, at en ændring i integrationsloven har givet landets kommuner mulighed for at vælge imellem, om kommunen vil anvise midlertidige eller permanente boliger til flygtninge.

I dag henviser Vejle Kommune flygtninge med midlertidig opholdstilladelse til boliger på det private eller almennyttige boligmarked, hvorefter flygtningen lejer boligen af udlejeren.

Kommunen lejer dog i dag to lejligheder til brug for midlertidig boligplacering, men der kommer ikke flere til efter arbejdsmarkedsudvalgets beslutning.

- Det er i mine øjne et rent symbolpolitisk forslag. Uanset om vi vælger midlertidige eller permanente boliger, er det kommunen, der skal anvise boliger til flygtninge. Den eneste forskel er, at hvis vi vælger midlertidige boliger, skal vi ud og leje boliger - som vi også skal betale for, når de står tomme, forklarer udvalgsformand Anja Daugaard (LA) om forslaget, som blev stemt igennem af et flertal i udvalget:

- Ved permanente boliger skal vi anvise en bolig til flygtningene, som selv skal stå for boligindskud og husleje. Boligforholdene har i øvrigt ikke betydning for, om flygtningen får opholdstilladelse eller ej og derfor er det ren symbolpolitik, hvis vi ændrede vores praksis, siger Anja Daugaard.

Annonce

Vejles andel af flygtninge

Vejle Kommune skal i 2019 tage imod 28 flygtninge.

Det er omkring en sjettedel af antallet i 2016.

Kommunekvoten for Vejle Kommune | Modtagne flygtninge i Vejle Kommune

2016: 172 | 172

2017: 85 | 47

2018: 14 | 16

2019: 28 | ?

Ja, det er symbolpolitik

Kun Svend Erik Nielsen (DF) stemte imod forslaget.

- Når der som her er tale om flygtninge med midlertidig opholdstilladelse, mener jeg, at det er vigtigt, at vi også sender det signal ved kun at anvise en midlertidig bolig. Det er symbolpolitik. Det lægger jeg ikke skjul på. Min holdning er, at når Folketinget vedtager lovændringer, som gør det klart, at midlertidigt ophold rent faktisk betyder midlertidigt, så skal vi som kommune ikke sende et andet signal ved at anvise permanente boliger, siger Svend Erik Nielsen.

Han medgiver, at løsningen med midlertidige boliger, som han stemte for, kunne være blevet dyrere for Vejle Kommune end at fortsætte den hidtidige praksis med permanente boliger.

- Det kan blive dyrere, men når Folketinget sender ét signal, mener jeg ikke, at vi som kommune skal sende det modsatte signal. Det var resten af udvalget ikke enig med mig i, siger Svend Erik Nielsen.

Vejle Kommune står til at modtage 28 flygtninge i 2019 ifølge den kvote, som bestemmer hvor mange flygtninge hver enkelt kommune skal modtage.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce