Annonce
Vejle

Vejle vil ikke stå tilbage: Laver mindekoncert for Kim Larsen

Kim Larsens stemme er tavs, men hans mange sange lever videre, og torsdag aften takker flere Vejle-musikere den afdøde musiker for hans store bidrag til den danske sangskat. Arkivfoto: Morten Pape

Foreløbigt har syv vejlensiske musikere meldt sig til at fortolke Kim Larsens sange ved en mindekoncert på Charly's Pub torsdag aften.

Vejle: Vejles musikere vil ikke stå tilbage for de landskendte sangere og musikere, der søndag aften vil hylde Kim Larsen ved en stor DR-transmitteret mindekoncert på Rådhuspladsen i København.

På Charly's Pub har indtil videre syv vejlensiske musikere meldt sig til en hyldest af den folkekære sanger, der døde søndag. Initiativet til det lokale arrangement, der finder sted torsdag klokken 22 på pubben i Kirkegade, kommer fra den lokale musiker og vinyl-ekspert René Mikkelsen.

- René ringede til mig og spurgte, om vi ikke skulle lave en aften, hvor han spillede to sæt med Kim Larsen- og Gasolin-sange for at hylde Kim. Jeg synes, det var en pissegod idé, men foreslog at vi skulle udvide idéen og invitere lokale musikere herned. Så kunne vi stykke en aften sammen, hvor de kunne fortolke deres yndlings Kim Larsen-sange, fortæller pubejer Peter Thomsen.

Annonce

Det ville være svært at være livemusikant uden Kim Larsens sange. Derfor vil vi gerne lave en hyldest og sige tak for de mange fællessange og gode oplevelser, vi har haft med hans sange.

Peter Thomsen, indehaver af Charly's Pub

De fortolker Kim Larsen

Onsdag morgen havde følgende Vejle-musikere meldt sig klar til mindekoncerten for Kim Larsen torsdag klokken 22 på Charly's Pub.Michael Erbs fra trioen "En kort en lang".

Alexander Hansen fra bandet "Back at ten".

Paul Sølvsten.

René Mikkelsen fra duoen "Greve & Mikkelsen".

Andreas Holst fra bandet "Andreas & Company".

Bjørn Jensen og Søren Rosenkrands Sørensen fra "Next Train".

Kenneth Dupont.

Pubejer Peter Thomsen (t.h.) forventer et stort rykind torsdag aften, når den udvidede Charly's Pub inviterer til mindekoncert for Kim Larsen. Arkivfoto

Tak for de mange fællessange

Foreløbig har han fået tilsagn fra syv lokale musikere, og Peter Thomsen overvejer også at invitere udenbys sangere til mindekoncerten, som forventes at vare et par timer.

- Jeg ringede rundt til de lokale musikere, og alle sagde ja uden at tænke videre over det. Jeg er overrasket over, hvor nemt det var at få musikerne med, og hvor godt alle har taget imod det. Vi har meget livemusik på pubben, og vi kan ikke have en aften hvor under en femtedel af musikken er Kim Larsens sange. Det ville være svært at være livemusikant uden hans sange. Derfor vil vi gerne lave en hyldest og sige tak for de mange fællessange og gode oplevelser, vi har haft med hans sange, fortæller Peter Thomsen, der driver pubben sammen med sin bror Lasse Thomsen.

Vejle viser sig frem

Kenneth Dupont er en af de lokale musikere, der uden tøven sagde ja til at spille ulønnet torsdag aften. Han har allerede valgt sine favoritnumre til torsdag aften, hvor han fortolker Gasolins "Sct. Emetri" og Larsens solosange "Byens hotel" og "Midt om natten".

- Jeg er vokset op med Gasolin og Kim Larsen. Der findes ikke større i dansk rock end Gasolin, og Kim Larsen har formået at samle fire generationer. I sommer spillede jeg tre numre fra hans første solo-udgivelse "Værsgo" ved en studenterfest. Det er en plade fra 1973, men samtlige studenter sang med på hans sange. Den mand fortjener en hyldest, siger Kenneth Dupont.

Han hylder samtidig sin hjemby, og nævner i flæng Bypark-koncerter, Bygningens Fredagslive, Kulturnatten forleden og nu en mindekoncert for Kim Larsen som eksempler på, at Vejle kan noget på musikfronten.

- Jeg synes, det er prisværdigt, at alle frivilligt bruger tid på at hylde Kim Larsen uden at få en reje for det. Jeg synes igen, at Vejle viser sig fra sin fantastiske side. Vejle kan godt, slår sangeren fast.

Pubben er blevet større

Koncerten falder i øvrigt sammen med at Charly's Pub netop har udvidet sine lokaler ved at inddrage nabolejemålet. Det udvider den intime pub fra 95 til 155 kvadratmeter, så pubben nu må huse 150 gæster og har fået plads til en ekstra bar og et mindre dansegulv.

Pubben tager aldrig entré til sin livemusik, og det er heller ikke tilfældet torsdag aften. Derfor kan man ikke reservere billet eller plads til mindekoncerten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce