Annonce
Vejle

Vejle vil være venner med kinesisk millionby

Nantong er en by i en lidt anden størrelsesorden end Vejle. I selve byområdet bor 750.000 mennesker mens hele det administrative område, der hedder Nantong, huser knap otte millioner kroner. TV-tårnet er knap 200 meter højt.
Annonce
VEJLE - Umiddelbart lyder de som et skævt match. Vejle Kommune med knap 110.000 indbyggere og kinesiske Nantong med 7,8 millioner.

Ikke desto mindre tyder alt på, at Vejle Kommune vil puste nyt liv i det efterhånden 11 år gamle samarbejde med den kinesiske millionby, der ligger ved Yangtze-floden 150 kilometer nord for Shanghai.
Akkurat som Vejle har Nantong sin egen bro, der krydser den mægtige Yengtzeflod.
Annonce

Også Bosnien

På mandagens økonomiudvalgsmøde nikkede alle til, at der må arbejdes videre med at udbygge aftalen - ikke kun med Nantong, men også med den bosniske by Mostar. Her har kommunen et tæt samarbejde.
Annonce

Formentlig farvel til Jelgava

Mens Nantong og Mostar er på vej ind i varmen er den litauiske by Jelgava på vej ud. Her har kontakten været meget sporadisk de senere år - bortset fra en årlig frivillig indsamling af blandt andet computere og møbler til de lokale skoler. På den baggrund vil venskabsbyaftalen formentlig blive sagt op.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce