Annonce
Erhverv

Vejle-virksomhed 3D-printer visirer til sundhedspersonale

Søren Kring, ejer af Kidsprint, har iført sig det visir, som skal skærme sundhedspersonale fra at blive sengeliggende med corona. Privatfoto: Kidsprint
I hele landet er frivillige og virksomheder gået sammen om at printe hjælpemidler til folk i frontlinjen mod corona. I Vejle printer Kidsprint 40 visirholdere om dagen.
Annonce

Vejle: 3D-printerne kører dag og nat hos virksomheden Kidsprint på Skibetvej.

På blot en uge har 3D- og robotvirksomheden programmeret printerne til at skabe visirholdere, der skal skærme sundhedspersonale fra corona. Når virksomheden modtager donationer, lyser det op i 3D-printerne.

- Vi har allerede printet de første 100 visirholdere. Både virksomheder og privat personer donerer, så vi har fuld gang i alle vores printere. Det er efterhånden ved at være et fuldtidsarbejde bare at holde printerne i gang, fortæller Søren Kring, ejer og grundlægger af Kidsprint.

Kidsprint er en del af Facebook-gruppen og bevægelsen ”DK Makers mod Corona”. I hele Danmark hjemmeprinter frivillige og virksomheder ting som ansigtvisir og dørhåndtag til albuen for at begrænse smitte og afbøde manglen på værnemidler. Visirene er godkendt til brug af Sikkerhedsstyrelsen.

Og de ender blandt andet på sygehuse i Region Syddanmark.

- Vi gør det for dem, der passer på os, når vi bliver syge. De er vores sidste værn mod corona, og de har krav på ordentlig beskyttelse, siger Søren Kring, som er oppe på at kunne fremstille 40 visirholdere om dagen.

Kidsprint

Kidsprint sælger 3D-printere og 3D-ydelser til skoler, private og virksomheder.

Virksomheden lå før i Give, men flyttede i år til Vejle og endte på adressen Skibetvej 14.

Kidsprint er ejet og grundlagt af Søren Kring.

Tre er ansat.

Annonce

2000 om dagen

Det tager cirka en time at printe visir-delen, fortæller Søren Kring. Når det er færdigt sendes det videre til en samlecentral, hvor frivillige sætter de 3D-printede dele sammen til et færdigt ansigtvisir. Derefter ryger det til Sjælland og derfra til plejehjem, sygehuse og institutioner.

Kidsprints kunder kan også via virksomhedens hjemmeside donere fire kilo af plastik såkaldt "filament" til de over 1000 frivillige, der en del af ”DK Makers mod Corona”.

- De gør et kæmpe stykke arbejde. Vi er sammen oppe på at producere 2000 ansigtvisir om dagen, og der er et behov. Det er jo alt lige fra tandlæger, sosu-assistenter til frisører, der vil kunne bruge det, så spyt ikke sendes af sted mod den person, man er tæt på, siger Søren Kring.

Det koster 500 kroner at donere fire kilo filament og 130 kroner at donere 20 styk ansigtvisir gennem Kidsprint til ”DK Makers mod Corona”.

Det tager cirka en time at 3D-printe visirholdere. Alt efter hvilken printer kan Kidsprint skabe tre eller otte ad gangen. Privatfoto: Kidsprint
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Danmark

Lyt til Danmark Fortæller:  Scandinavian Star - Bror til brandoffer har ikke mange forhåbninger til ny efterforskning af skibsbrand

Annonce