Annonce
Erhverv

Vejle-virksomhed får en fod indenfor på stort cannabis-marked

Fertin Pharma på Dandyvej har fået foden endnu længere indenfor på det nordamerikanske marked med opkøbet af canadiske Tab Labs. Opkøbet følger efter, at Fertin i oktober kunne afsløre et nyt produkt, som i første omgang er begrænset til det amerikanske marked. Arkivfoto

Den vejlensiske tyggegummiproducent Fertin Pharma, der er en af verdens største producenter af nikotintyggegummi, har opkøbt canadisk virksomhed. Opkøbet giver Fertin mulighed for at komme ind på det canadiske marked for spiselige produkter med cannabis.

Vejle: Tyggegummiproducenten Fertin Pharma har været på opkøb i Canada, hvor den vejlensiske virksomhed har købt og overtaget Tab Labs, som har en ledende position på det nordamerikanske marked for tyggegummi og sukkerfrie tabletter.

Det oplyser Fertin Pharma mandag.

- Tab Labs vil fungere som et vigtigt brohoved for Fertin Pharma på det store nordamerikanske marked for tyggegummi og tabletter, der kan dosere eksempelvis medicin eller kosttilskud til brugeren. Opkøbet giver os en unik platform for vore produkter på det nordamerikanske marked for tyggegummi med kosttilskud, fortæller administrerende direktør i Fertin Pharma, Søren Birn.

Derudover giver opkøbet Fertin Pharma en fod indenfor på det canadiske marked for spiselige produkter, som indeholder cannabis.

Det er et marked, som forventes at have en værdi af mere end en milliard dollars i 2023 efter, at Canada i oktober sidste år blev det blot andet land i verden til at legalisere al produktion og forbrug af cannabis. Det første land til at gøre det, var Uruguay i 2013.

- Vores fokus i den forbindelse er på markedet for medicinsk cannabis og cannabis i form af kosttilskud, fortæller Søren Birn.

Han tilføjer, at Tab Labs har 90 medarbejdere, mens Fertin har omkring 600 medarbejdere.

Fertin Pharma

Fertin Pharma har produceret nikotintyggegummi siden begyndelsen af 1990'erne, efter at Bagger-Sørensen Gruppen i 1978 opkøbte det svenske firma Fertin, der var kendt for V6-tyggegummiet.Virksomheden, der holder til på Dandyvej i Vejle, er i dag en af verdens største producenter af nikotintyggegummi.

Nyt produkt

Fertin Pharma offentliggjorde i oktober sidste år, at man havde opfundet og taget patent på et nyt produkt under navnet Zapliq.

Zapliq er en tablet, der indtages i fast form, men som i løbet af få sekunder efter at være kommet i munden bliver flydende og kan synkes, hvilket gør den velegnet til indtagelse af eksempelvis medicin.

Opkøbet af Tab Labs giver Fertin Pharma en bedre platform for at få Zapliq ud på det nordamerikanske marked, fortæller Søren Birn.

Tabletten, som det har kostet Fertin Pharma halvandet år og omkring 200 millioner kroner at udvikle, er i første omgang kun tilgængelig på det amerikanske marked, men det er tanken, at den på et tidspunkt skal introduceres på det europæiske marked.

Annonce

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce