Annonce
Vejle

Vejle-virksomhed i stort opkøb: Det begyndte i 1951 med Inga's småkager

Good Food Group, der holder til på Store Grundet, har været på opkøb i Aulum, hvor Vejle-virksomheden har købt Skandinaviens største honningproducent Jakobsens A/S. Arkivfoto: Mette Mørk
Good Food Group A/S køber Aulumfirmaet Jakobsens A/S. Omkring 30 ansatte flytter med.

Vejle: Good Food Group har foretaget sit første store opkøb efter, at Vejle-virksomheden i 2019 selv blev opkøbt af kapitalfonden Maj Invest Equity.

Good Food Group, der selv producerer en lang række fødevarer, som sælges til mere end 75 lande, har købt Skandinaviens største honningproducent, Jakobsens A/S, der holder til i Aulum i Vestjylland.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse, som ikke afslører, hvor meget Good Food Group har betalt for ny-erhvervelsen.

Annonce

Adgang til markeder

Jakobsens har omkring 30 ansatte, som ifølge pressemeddelelsen alle fortsætter i deres job, ligesom administrerende direktør og hovedaktionær Helle Reinevald får titel af innovationschef og direktør for e-handel.

Helle Reinvald siger selv i en udtalelse til pressemeddelelsen, at opkøbet giver Jakobsens mulighed for at komme ud på større markeder med sine produkter, som udover honning også omfatter dressing og bolcher.

Good Food Group solgt for 139 millioner kroner

Good Food Group A/S blev grundlagt i 1951 under navnet Inga's Småkager af Inga og Peter Christensen i Vejle.

Virksomheden holder til på Store Grundet og har omkring 600 ansatte.

Kapitalfonden Maj Invest Equity købte i 2019 Good Food Group, der producerer en lang række fødevarer som marmelader, saucer, dressinger, havre og nødder og står bag brands som Skælskør Frugtplantage og Svansø.

Produktionen foregår på en række produktionssteder i Danmark, Polen, Sverige og Norge.

Produkterne sælges til mere end 75 lande, hvoraf Skandinavien står for over 60 procent af omsætningen.

Ved salget til Maj Invest Equity var det samtidigt farvel til Good Food Group efter 67 år i familien Christensen for direktør Otto Christensen og sønnerne Torben Christensen og Allan Christensen.

Prisen for virksomheden ønskede parterne ikke at oplyse, men ifølge regnskaberne for de tre tidligere ejeres holdingselskaber gik der efter salget 139 millioner kroner ind på de tre selskabers konti, hvoraf 75 millioner kroner gik til Otto Christensen, mens Torben Christensen og Allan Christensen hver modtog 32 millioner kroner. Det skriver mediet FødevareWatch.

- Vi har været på et væksteventyr de seneste otte år, og nu står vi et sted, hvor vi skal udvikle vores eksportmuligheder yderligere, hvis vi fortsat skal vækste. Ved at blive en del af Good Food Group får vi adgang til flere internationale markeder, lyder det fra Helle Reinvald.

Annonce

Strategisk opkøb

Good Food Group A/S ser opkøbet af Jakobsens A/S som et led i virksomhedens strategi for at udvikle nye produkter og markeder.


Ved at blive en del af Good Food Group får vi adgang til flere internationale markeder

Helle Reinval, tidligere storaktionær i Jakobsens A/S.


- Jakobsens har over de seneste år innoveret markedet for honning ved at introducere nye, spændende produkter, som forbrugerne har efterspurgt, og det har gjort dem til markedsledere i dag. Vores opgave er nu at udvikle forretningen internationalt gennem Good Food Groups stærke salgsnetværk, lyder det fra administrerende direktør Lillie Li Valeur, der indtog direktørkontoret på Store Grundet i forbindelse med, at der efter Maj Invest Equitys opkøb blev indsat en ny ledelse i Good Food Group.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

Forsker om Vejlegården: Politikerne var med til at forlænge konflikten ved at at blande sig. Den kunne hurtigt være blevet afgjort i arbejdsretten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Annonce