Annonce
Erhverv

Vejle-virksomhed nød godt af coronaen: Fik en kæmpeordre på respiratorer

GPV International A/S har hovedkontor i Business House i Dandy Business Park i Vejle. Virksomheden oplevede en rekord-omsætning i 2020. Arkivfoto: Mette Mørk
GPV International A/S kom ud af corona-året 2020 med rekordstor indtjening og omsætning. En fast kunde skulle på rekordtid have leveret omkring 20.000 respiratorer.

Vejle: Elektronikvirksomheden GPV, der siden april 2019 har haft hovedkontor i Vejle, kom ud af corona-året 2020 med en rekordstor omsætning på 2,89 milliarder kroner, et driftsresultat på 270 millioner kroner og et bundlinje-resultat på 98,4 millioner kroner.

- 2020 blev et år, hvor hvert kvartal udviklede sig forskelligt. Mens nogle brancher lukkede ned, fik andre en opblomstring. Her er vi privilegerede, at vi leverer til et bredt felt af sektorer, fortæller administrerende direktør Bo Lybæk om årsresultatet:

GPV forøgede i 2020 sin indtjening - 270 millioner kroner - med 38 procent i forhold til året før.

Annonce

GPV International A/S

  • GPV International A/S blev grundlagt i 1961 som Glostrup Plade Værksted af Knud W. Hansen.
  • I 1979 blev der etableret produktion i Tarm i Vestjylland, hvor også hoivedkontoret blev placeret, indtil det blev flyttet til Vejle.
  • Finanskrisen i 2008 tog hårdt på virksomheden, som da hed GPV Industri A/S. I 2009 fulgte en betalingsstandsning og senere konkurs.
  • Det lykkedes dog at redde virksomheden, som i 2016 blev opkøbt af Schouw & Co.
  • Virksomheden har produktionsfaciliteter i Danmark, Schweiz, Slovakiet, Tyskland, Østrig, Kina, Sri Lanka, Thailand og Mexico og er i dag en af Europas førende elektronikproducenter.

Medvirkende til det gode resultat var en ordre fra en af verdens største respiratorproducenter på omkring 20.000 respiratorer.

En ordre til et trecifret millionbeløb, der skulle produceres og leveres i løbet af ganske få måneder.

- Den akutte mangel på respiratorer resulterede i en meget stor ordre fra en kunde, vi har haft i mange år, og som skulle leveres på rekordtid. Det var en forretningskritisk ordre for kunden og vi skulle rapportere på ugentlig basis, så kunden kunne vide sig sikker på levering til aftalt tid, fortæller Bo Lybæk.

Han tilføjer, at respiratorerne, der blev fremstillet på koncernens elektronikfabrik i Schweiz, blev leveret til tiden.

Startede som pladeværksted

GPV - der så dagens lys i 1961 under navnet Glostrup Pladeværksted - har på verdensplan omkring 3600 ansatte. Heraf arbejder 225 i Danmark, og af dem har 30 deres arbejdsplads på hovedkontoret i Dandy Business Park på Lysholt Allé i Vejle Nord.

Udover medtech-segmentet (medicinsk teknologi, red.) leverer GPV til tre andre hovedsegmenter: Transport, cleantech samt instruments & industry.

Ifølge Bo Lybæk bød 2020 på forskellige udfordringer i de fire hoved-segmenter.

- Inden for transport og industri oplevede vi en afmatning - selvfølgelig på grund af corona. Til gengæld oplevede vi vækst i medtech-segmentet. Det segment slog alle rekorder i 2020, og her forventer vi en afmatning i 2021, fortæller Bo Lybæk.

Virksomheden forventer en omsætning i 2021 i størrelsesordenen 2,7 milliarder kroner og en indtjening på 220-250 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Sherif Haps er egentlig bare en glad mand fra Grindsted: Nu er hans videoer blevet vist 13 millioner gange på YouTube

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce