Annonce
Erhverv

Vejle-virksomhed nød godt af coronaen: Fik en kæmpeordre på respiratorer

GPV International A/S har hovedkontor i Business House i Dandy Business Park i Vejle. Virksomheden oplevede en rekord-omsætning i 2020. Arkivfoto: Mette Mørk
GPV International A/S kom ud af corona-året 2020 med rekordstor indtjening og omsætning. En fast kunde skulle på rekordtid have leveret omkring 20.000 respiratorer.

Vejle: Elektronikvirksomheden GPV, der siden april 2019 har haft hovedkontor i Vejle, kom ud af corona-året 2020 med en rekordstor omsætning på 2,89 milliarder kroner, et driftsresultat på 270 millioner kroner og et bundlinje-resultat på 98,4 millioner kroner.

- 2020 blev et år, hvor hvert kvartal udviklede sig forskelligt. Mens nogle brancher lukkede ned, fik andre en opblomstring. Her er vi privilegerede, at vi leverer til et bredt felt af sektorer, fortæller administrerende direktør Bo Lybæk om årsresultatet:

GPV forøgede i 2020 sin indtjening - 270 millioner kroner - med 38 procent i forhold til året før.

Annonce

GPV International A/S

  • GPV International A/S blev grundlagt i 1961 som Glostrup Plade Værksted af Knud W. Hansen.
  • I 1979 blev der etableret produktion i Tarm i Vestjylland, hvor også hoivedkontoret blev placeret, indtil det blev flyttet til Vejle.
  • Finanskrisen i 2008 tog hårdt på virksomheden, som da hed GPV Industri A/S. I 2009 fulgte en betalingsstandsning og senere konkurs.
  • Det lykkedes dog at redde virksomheden, som i 2016 blev opkøbt af Schouw & Co.
  • Virksomheden har produktionsfaciliteter i Danmark, Schweiz, Slovakiet, Tyskland, Østrig, Kina, Sri Lanka, Thailand og Mexico og er i dag en af Europas førende elektronikproducenter.

Medvirkende til det gode resultat var en ordre fra en af verdens største respiratorproducenter på omkring 20.000 respiratorer.

En ordre til et trecifret millionbeløb, der skulle produceres og leveres i løbet af ganske få måneder.

- Den akutte mangel på respiratorer resulterede i en meget stor ordre fra en kunde, vi har haft i mange år, og som skulle leveres på rekordtid. Det var en forretningskritisk ordre for kunden og vi skulle rapportere på ugentlig basis, så kunden kunne vide sig sikker på levering til aftalt tid, fortæller Bo Lybæk.

Han tilføjer, at respiratorerne, der blev fremstillet på koncernens elektronikfabrik i Schweiz, blev leveret til tiden.

Startede som pladeværksted

GPV - der så dagens lys i 1961 under navnet Glostrup Pladeværksted - har på verdensplan omkring 3600 ansatte. Heraf arbejder 225 i Danmark, og af dem har 30 deres arbejdsplads på hovedkontoret i Dandy Business Park på Lysholt Allé i Vejle Nord.

Udover medtech-segmentet (medicinsk teknologi, red.) leverer GPV til tre andre hovedsegmenter: Transport, cleantech samt instruments & industry.

Ifølge Bo Lybæk bød 2020 på forskellige udfordringer i de fire hoved-segmenter.

- Inden for transport og industri oplevede vi en afmatning - selvfølgelig på grund af corona. Til gengæld oplevede vi vækst i medtech-segmentet. Det segment slog alle rekorder i 2020, og her forventer vi en afmatning i 2021, fortæller Bo Lybæk.

Virksomheden forventer en omsætning i 2021 i størrelsesordenen 2,7 milliarder kroner og en indtjening på 220-250 millioner kroner.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: VB vinder 3-1 efter straffesparkskonkurrence

Sport

VB videre i overtidsdrama: Sousa blev helten i 3-1 sejren over AC Horsens

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Erhverv

Han fik den generte milliardær i tale: 'Der var et stykke danmarkshistorie, der slet ikke var fortalt tilstrækkeligt'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce