Annonce
Erhverv

Vejle-virksomhed udpeget til at indgå i nationalt corona-beredskab

Alex Ludvigsen, administrerende direktør i Ammeraal Beltech, fortæller, at fabrikken på Hjulmagervej har produceret omkring 70.000 visirer til sundhedspersonale. Foto: Mette Mørk
Ammeraal Beltech laver samlebånd til fabrikker over hele verden, men er i corona-krisen blevet bedt om at blive del af national beredskab, som skal sikre, at sundhedspersonale ikke mangler værnemidler.
Annonce

Vejle: Vejlensiske Ammeraal Beltech, der er mest kendt for at producere og levere service på plast-samlebånd til industrien, har under corona-krisen kastet sig ud i ny produktion, som skal sikre, at sundhedspersonale, frisører, tatovører og andre med tæt kontakt til kunder og klienter, beskytter både sig selv og andre fra smittefare.

Det startede med en henvendelse fra Plastindustrien, der er en brancheorganisation under Dansk Industri.

- DI og regeringen samlede et nationalt beredskab for at imødegå manglen på værnemidler og i den forbindelse blev vi spurgt, om vi kunne bidrage, fortæller Alex Ludvigsen, administrerende direktør i Ammeraal Beltech.

Produktet, som Vejle-virksomheden bidrager med, hedder UniVizor og er et visir med et helt simpelt koncept: En bøjle i plastic, hvorpå der klikkes en gennemsigtig skærm i størrelse med et A4-ark.

Skærmen kan udskiftes efter behov og kan desuden genbruges efter rengøring og afspritning.

Bøjlen er lavet som one-size - det vil sige at den passer på alle hoveder uanset størrelse - og holdes sammen bag på hovedet med en elastik.

Vejlensiske Ammeraal Beltech har kastet sig ud i at producere visirer under coronakrisen. Foto: Mette Mørk
Annonce

Lægehus har givet feedback

- Det er et meget lille hjørne af vores produktion, det optager. Vi har 80 støbemaskiner og en enkelt af dem står for produktionen. Den kan dog fremstille små 5.000 i døgnet, fortæller Alex Ludvigsen.

Udformningen af visiret er udviklet i samarbejde med Lægehuset Gunhilds Plads.

- Det er faktisk et helt klassisk eksempel på et produkt, som er udviklet i samarbejde med kunden. Vi har sendt visirerne til lægehuset og de har givet feedback tilbage. Det kan være sådan noget som, at bøjlen skal stikke lidt længere ud, så visiret ikke dugger til og andre ting, som man først opdager, når produktet testes af. Jeg tror, at det endelige produkt er fjerde generation i den udviklingen, fortæller Alex Ludvigsen.

Han tilføjer, at det er omkring fire uger siden, Ammeraal Beltech blev bedt om at deltage i det nationale beredskab og indtil videre er der på fabrikken på Hjulmagervej produceret omkring 70.000 visirer, der bliver solgt som non-profit produkt - det vil sige, at Ammeraal Beltech kun får dækket produktions- og leveringsomkostninger ved produktet.

- Det gennemsigtige visir koster 0,97 kroner og vi sælger et samlet kit bestående af visir og bøjle for 1,50 kroner. Det er lige til fragt og produktion, så vi tjener intet på det og det skal vi heller ikke. Det kan kun lade sig gøre, fordi alle vore partnere, som har været involveret, er gået ind i det med samme indstilling - det er alle lige fra dem der sætter vores hjemmeside op, til dem der pakker og videre til dem, der har CE-godkendt produktet. Vi fandt jo ud af, at det skulle have en CE-godkendelse for at kunne sælges til private og det firma, som CE-godkender vores maskiner sagde strakts: "Det hjælper vi jer med" og i løbet af halvanden uge havde vi godkendelsen, som det normalt tager fire uger at få, fortæller Alex Ludvigsen.

Annonce

Giver positiv energi

Det er ikke aftalt, hvor længe Ammeraal Beltech skal fortsætte med produktionen af visirer.

- Det er så længe, der er behov for det, siger Alex Ludvigsen.

- Men hvad får I ud af det, hvis I ikke tjener penge på produktet?

- Vi får en helt utrolig positiv energi. Siden vi gik ind i det her, har vi oplevet en utrolig positiv interesse fra alle involverede. Medarbejderne er stolte over at være med til at sørge for, at der ikke mangler værnemidler og folk har stået på hovedet for at være med under udviklingsfasen. Samtidigt sætter det os positivt på landkortet i forhold til, når vi forhåbentlig skal i gang med at ansætte igen. Men i bund og grund handler det om en helt basal menneskelig vinkel om at hjælpe med det, man kan i den helt ekstraordinære situation vi står i, fortæller Alex Ludvigsen.

- DI og regeringen samlede et nationalt beredskab for at imødegå manglen på værnemidler, og i den forbindelse blev vi spurgt, om vi kunne bidrage, fortæller Alex Ludvigsen, administrerende direktør i Ammeraal Beltech. Foto: Mette Mørk
Alex Ludvigsen, Ammeraal Beltech. Foto: Mette Mørk
Alex Ludvigsen, Ammeraal Beltech. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce