Annonce
Vejle

Vejle vokser sig større - og der bygges på livet løs

Manden bag Tirsbæk Bakker, Morten Hansen, mener ikke, at asfalt og mursten alene kan skabet et boligområde, som man kan være stolt af. Derfor gør han meget ud af detaljerne omkring at inddrage naturen og skabe de helt rigtige trafikale forhold i området. Foto: Mette Mørk

Interessen for at købe en grund i Tirsbæk Bakker har været overvælgende, og manden bag udstykningen gør, hvad han kan, for at området skal være ét, som både han og grundejerne kan være stolte af.

Vejle: Ved indgangen til 2018 havde Vejle Kommune rundet 114.000 indbyggere og er blandt de danske byer, som vækster mest.

I takt med befolkningstilvæksten, vokser Vejle by sig også større. Og det kan ses med det blotte øje i områder som Vinding og Skibet, hvor der bygges nye boligområder på livet løs.

Vejle Øst er heller ingen undtagelse. Her står Omnia Invest, med direktør Morten Hansen i spidsen, bag en stor udstykning, som kan huse op mod 1300 boliger, når hele området er byggemodnet.

I efteråret blev seneste etape af udstykningens grunde sat til salg, og interessen var så overvældende, at der i skrivende stund kun er 10 grunde tilbage at købe ud af de 51, som blev udbudt.

- Vi får først asfalt på vejen ud til udstykningen i næste uge, så der kan folk reelt først komme ud og se den grund, de har købt, smiler Morten Hansen.

- Vi forventer, at vi inden sommerferien igangsætter næste etape, hvor der udstykkes 41 grunde.

Selvom den store interesse for området har været overraskende, kommer det alligevel ikke bag på investoren.

Den tosporede vej ind til de nye udstykninger i Tirsbæk Bakker slynger sig rundt i terrænet. Morten Hansen har personligt været med til at udvælge de egetræer, som skal danne en allé langs vejen. Foto: Mette Mørk

Ikke bare mursten

- Det er en unik udstykning med fantastisk natur. Nogle af grundene har endda fået kig til vandet, efter vi har fældet nogle af træerne i slugten.

Omnia Invest har nemlig købt 10 hektarer af den skov, der grænser op til udstykningen. Tanken er, at skoven skal overdrages til grundejerforeningen, som et fællesareal.

For Morten Hansen handler det om at skabe boligområder, som han som investor også kan være stolt af.

Det skal ikke bare være asfalt og mursten det hele, men også grønne områder, der skaber luft omkring husene og giver dem den plads, de fortjener, siger han.

Og de rekreative områder skal ikke bare ligge ubenyttet hen. Ved det grønne areal, der grænser op til den seneste udstykning, overvejer Morten Hansen at lade eksempelvis vilde heste græsse.

Omnia Invest har også købt den gård, der grænser op til den udstykningen. Planerne for gården er endnu ikke afgjort, men for Morten Hansen er det vigtigt, at den ikke bare rives ned rub og stub. Der skal være noget tilbage, som fortæller områdets historie, mener han. Foto: Mette Mørk
Annonce

Fysiske fællesskaber

Og det er ikke kun det grønne, der er i fokus. Morten Hansen fortæller, at han i øjeblikket er i en positiv dialog med Vejle Kommune om den børnehave, der skal bygges i Tirsbæk Bakker.

Han har et ønske om, at der i tilknytning til børnehaven bliver bygget et forsamlingshus, som boligejerne i området kan mødes i og få mulighed for at bruge til festlige lejligheder.

- Det skal ikke bare være bevidstløs udstykning uden andet end boliger. Boliger gør ikke det hele. Der skal være et sted at mødes, for jeg tror, at det fysiske fællesskab er på vej tilbage, lyder det fra Morten Hansen.

Morten Hansen udvikler Tirsbæk Bakker. Morten og Camilla har købt grund. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Live fra pressemøde: Alle test af Eriksen ser fine ud - har holdt videomøde med landsholdskollegerne

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce