Annonce
Alarm 112

Vejlenser drillede ATK i nabobyen - blev også dømt i 17 andre forhold

Arkivfoto: Michael Bager

Vejle/Fredericia: Der var 18 forhold at behandle, da en 23-årig vejlenser tidligere på ugen skulle for domsmandsretten i Kolding.

Forholdene handlede i stort omfang om, at den unge mand var blevet taget af politiet flere gange, mens han var i besiddelse af blandt andet kokain, hash og skunk - ikke mindst i tilfælde, hvor han samtidig var ude og køre bil.

Også det med at køre bil var i fokus i forbindelse med retssagen, for ud over flere forhold, hvor den 23-årige kørte i påvirket tilstand, kørte han også flere gange, selvom hans kørekort var blevet inddraget, ligesom han havde gjort sig skyldig i at køre for hurtigt.

Den 23-årige har muligvis flere gange oplevet at få en fartbøde. I hvert fald følte han sig den 16. november 2020 kaldet til at drille politiets automatiske fartkontrol, da han og kontrollen befandt sig samtidigt på Prangervej i Fredericia.

Her flyttede vejlenseren politiets udstyr, så det ikke længere kunne filme på vejen.

Det var han også tiltalt for i sagen, ligesom han endelig var tiltalt for i to tilfælde at have stjålet biler - én gang i Tørring i oktober 2019, og én gang i Vejle i november 2019.

Annonce

Muligt behandlingsforløb

Retten dømte den 23-årige i alle forhold, hvoraf nogle på forhånd var blevet erkendt, mens andre blev nægtet.

Anklager Camilla Holst, der mødte i sagen, fortæller, at den 23-årige vejlenser blev idømt 80 dages betinget fængsel med vilkår om 80 timers samfundstjeneste. Desuden skal han gå i misbrugsbehandling, hvis Kriminalforsorgen finder det nødvendigt.

Den 23-årige udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce