Annonce
Navne

Vejlenser er makaber vampyrmester, når natten falder på: Bliv skræmt til døde i slotsruin

Det er utroligt hvad sminke og skuespil kan gøre: Fra venste ses Yvonne Andersen om sit glade selv og til højre, som sit alterego i årets Haunted Castle-forestilling vampyrenes ceremonimester. Foto: Jakob Papsø
Koldinghus lægger for tredje gang slotsruin til et uhyggeligt Dystopia-arrangement. 27 frivillige vejlensere er med til at skræmme gæsterne med en vampyrforestilling. Blandt dem en sognepræst og en drillenisse.

Kolding/Vejle: Museet Koldinghus får kontakt med en hel ny gruppe gæster, når museet i denne tid samarbejder med horrorfabrikken Dystopia fra Vejle.

- Haunted Castle er et formidlingsprojekt, som giver os mulighed for at tilbyde noget til den unge målgruppe. Det er nu tredje år, vi har Haunted Castle på Koldinghus, og vi kan se, at det lykkes at tiltrække de unge, som normalt ikke kommer på de danske museer. Det er vi rigtig glade for, siger museumsdirektør Nanna Ebert.

Knap 200 frivillige fra Dystopia er med til at skabe Haunted Castle og arbejder som makeup-artister, teknikere, guider, frisører, skuespillere osv.

Blodets Forbandelse

Man skal være fyldt 12 år for at overvære forestillingen på Koldinghus.
Der spilles i dag fredag og lørdag 8. februar, samt 13., 14. og 15. februar.
Deltagerne lukkes ind i grupper på 10 personer i tidsrummet mellem klokken 18.30 og 24.
Billetter og mere information: www.koldinghus.dk/kalender-2020/haunted-castle-2020.aspx

To garvede horror-vejlensere

27 af de frivillige stammer fra Vejle. Blandt dem er Tove Bjørn Jensen, sognepræst i Nørremarkskirken, og skuespiller Yvonne Andersen, som de fleste vejlensere kender som sjov drillenisse i gågaden i julemåneden.

Tove Bjørn Jensen, 50 år, har været som frivillig til Haunted Castle i 2018, 2019 og er med i år som frisør og kostumehjælper. Hun har tidligere været med som skuespiller og skal muligvis også være med "på scenen" i år, hvis muligheden byder sig.

57-årige Yvonne Andersen har været med som skuespiller ved Dystopias arrangementer, siden de startede i 2014. Til Haunted Castle i år skal hun spille vampyr-ceremonimester.

Yvonne Andersen har tidligere spillet med i Vejle Kabareten.

Annonce

Deltagerne skal finde byens frelser

Årets forestilling har fået navnet Blodets Forbandelse. Deltagerne bliver ført tilbage til 1500-tallet, hvor frygten spreder sig i Kolding, da en række jomfruer bliver fundet dræbt og drænet for blod i byens gader. Heksejægeren Jørgen Arenfeldt er blevet hidkaldt af bystyret og skal nu rådføre sig med lensmand Caspar Markdanner på Koldinghus – en mystisk mand, der netop har taget et lig af en helgen med hjem fra et korstog.

Heksejægeren Arenfeldt vender ikke tilbage fra sin audiens hos lensmanden, slottets porte er pludselig barrikaderede og deltagerne skal forestille sig, at de hver især er indkaldt til at undersøge sagen nærmere.

- Hvad finder du i mørket, og kan du skelne ven fra fjende? lyder det uhyggelige indgangspørgsmål.

Tør du møde denne kvinde en mørk nat på Koldinghus slotsruin? Foto: Jakob Papsø
Yvonne Andersen lever sig ind i sin rolle som ceremonimester i et af de blodige ritualer, som vampyrene foretager i ly af mørket. Foto: Tomas Vahlkvist
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: VB vinder 3-1 efter straffesparkskonkurrence

Sport

VB videre i overtidsdrama: Sousa blev helten i 3-1 sejren over AC Horsens

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Navne

Lena har været 40 år ved kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce