Annonce
Navne

Vejlenser med flere rekorder er død: I Vejle IF har vi har mistet en god ven og klubkammerat, som gav sit fulde bidrag til fællesskabet

"Det meget høje niveau på sprint og mellemdistancerne er blevet synligt i klubbens statistik med indtil flere klubrekorder i masters", skriver Ove Lausten i mindeordene om Arne Jensen. Arkivfoto

Ove Lausten, formand for Vejle IF, har skrevet mindeord om Arne Johannes Jensen, Vejle, der blev 84 år.

Mandag 27. september blev en trist dag, hvor vi erfarede, at vores klubkammerat Arne Jensen var død i en alder af 84 år.

Arne Jensen har haft stor betydning som medlem af Vejle IF både sportsligt, men også ledelsesmæssigt, hvor han var formand i bestyrelsen fra 1989 til 1991.

Annonce

Desuden har Arne været en trofast leder af klubbens masters-hold, hvor han var med til at vinde DM-guld i Vejle i 1995, sølv i Ballerup i 2005 og sølv i Haderslev i 2011.

Vi gik aldrig forgæves, når vi spurgte om hjælp. Alle opgaver blev løst frivilligt lige fra oprydning til organisatoriske opgaver.

Udenfor Vejle IF blev der også lagt en større indsats som frivillig i form af flere år som formand for Jysk Fynsk Atletikforbund. I samme periode var Arne med i Dansk Atletik Forbunds bestyrelse. Det var en periode med meget store ændringer i de regionale forbund, og det krævede en stor vilje og frivillig indsats at være med.

Arne Jensen har en fortid som eliteaktiv og blev i 1960 dansk mester på 800 meter for Århus Fremad. DM på 800 meter blev vundet med en spurtsejr over Jørgen Dam, Viborg i tiden 1.53,5. Tiden er god, for på daværende tidspunkt havde man ikke kunststof på løbebanerne, men i stedet cinders.

Senere i elitekarrieren blev det i 1962 til dansk rekord i 4 x 400 meter med tiden 3.20,3. Desuden dansk rekord i 1968 i 4 x 1500 meter med tiden 15.48,8.

Deltagelse i landskampe blev også en del af elitetiden.

Som mange andre eliteaktive valgte Arne på et tidspunkt at stoppe med atletikken. Men heldigvis valgte han at starte igen og meldte sig ind i Vejle IF. Her vandt han således guld på 400 meter med tiden 53,9 ved det første masters-DM i 1974. Dette mesterskab blev begyndelsen til en lang årrække med flere guldmedaljer især i løbene fra 100 meter til 800 meter.

Det meget høje niveau på sprint og mellemdistancerne er blevet synligt i klubbens statistik med indtil flere klubrekorder i masters.

Der har dog også over tid været pæne resultater i de tekniske øvelser, især højde og længde. Flere af de bedste resultater er blevet til danske masters-rekorder. Det gælder eksempelvis 72,12 - rekorden for aldersgruppen M75 på 400 meter, sat 15. september 2012. Rekorden i 200 meter for aldersgruppen M80 er sat 25. juni 2017 og er flotte 35,50.

I sine yngre år læste Arne Jensen HD i organisation og ledelse. Denne teoretiske baggrund gav sammen med de personlige talenter mulighed for at arbejde netop med organisation og ledelse, først hos Esbjerg Kommune og senest hos Vejle Kommune.

Som privatperson var Arne festlig og glad. Et besøg i sommerhuset ved Slagballe Banke var en oplevelse for sig. Kirsten og Arne havde købt et sommerhus med mindst 100 meters afstand til nærmeste nabo. Omgivelserne var i væsentlig grad en uberørt natur, hvor kun Arnes indsats for at skaffe vej til huset havde medført en fældning af nogle buske og træer.

Savning af brænde var således en gevinst i form af fysisk arbejde, der helt bevidst blev benyttet som styrketræning.

Sommerhuset var langt fra storbyens mange aktiviteter og et godt eksempel på, at vores klubkammerat havde et ønske om at opleve samt nyde livet på en alternativ måde.

En anden god livsoplevelse var korsang, som var noget Arne glædede sig til, hver gang han skulle afsted.

Det at opleve og skabe noget sammen med andre var en udpræget egenskab og personlig værdi. Heldigvis har han derfor indtil for nylig, på trods af nogle helbredsmæssige udfordringer, periodisk kunnet være med sammen med den gruppe, der flere dage træner om formiddagen.

Når man var sammen med Arne faldt snakken ofte på familien. Ægtefællen Kirsten og børnene Sune, Jesper og Nanna samt børnebørn blev omtalt med stolthed. De har alle mistet et kærligt familiemedlem.

I Vejle IF har vi har mistet en god ven og klubkammerat, som gav sit fulde bidrag til fællesskabet.

Æret være Arne Jensens minde.

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce