Annonce
Vejle

Vejlenser og VB-fan går ind i politik: Werge stiller op til Folketinget

Lars Werge er direktør for brancheorganisationen Danske Biografer og træder nu ind på den politiske scene.
Tidligere Tour de France-journalist, fagforeningsformand og biografdirektør Lars Werge, der er født i Vejle, vil i Folketinget for Socialdemokratiet.
Annonce

Vejle/København: Socialdemokratiet i de københavnske bydele Vanløse og Brønshøj-Husum forbereder sig allerede nu på at være klar til næste folketingsvalg, der skal holdes senest i foråret 2023.

De to partiforeninger stiller nemlig en fælles kandidat, og de lokale formænd og den fælles valgbestyrelse har udset sig Lars Werge som deres foretrukne. Den tidligere formand for Dansk Journalistforbund, Tour de France-journalist og nuværende direktør for brancheorganisationen Danske Biografer, kan dermed måske se en fremtid for sig på Christiansborg.


Folketinget har svigtet København i forhold til investeringer i blandt andet fremtidens trafikløsninger.

Lars Werge


Det afgøres i løbet af januar måned, hvor der er urafstemning blandt de i alt 400 lokale S-medlemmer og kampvalg om kandidaturet mellem Lars Werge og Jarl Feyling.

Vinderen af den urafstemning skal afløse den ellers populære stemmesluger Yildiz Akdogan, som kredsen ikke længere ønskede som kandidat, og som nu stiller op til Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet på Amager.

Lars Werge er født og opvokset i Vejle og en glødende VB-fan, der jævnligt var at finde på tribunen før corona-restriktionerne. Han var praktikant på Vejle Amts Folkeblad i halvandet år som led i sin journalistuddannelse.

For Werge er det et nyt skridt at stille op i politik.

- Jeg har været medlem af Socialdemokratiet i mange år, og efter en række møder med valgudvalg og bestyrelserne var det ikke svært for mig at takke ja til opfordringen, siger Lars Werge.

- Det er indlysende, at København trænger til stærke, socialdemokratiske stemmer også i Folketinget. Vores hovedstad klarer sig fremragende i internationale målinger. Men jeg er enig med partiets ny spidskandidat til overborgmesterposten, Sophie Hæstorp Andersen, når hun peger på, at Folketinget har svigtet København i forhold til investeringer i blandt andet fremtidens trafikløsninger.

Gennem 15 år var den uddannede journalist først tillidsmand for sine kolleger på Ekstra Bladet og senere næstformand og formand for alle landets journalister.

- Derfor er det helt oplagt for mig at nævne arbejdsmarkedspolitik som et kerneområde. Det er det socialdemokratiske DNA, der løber her - og på samme måde er jeg kolossalt optaget af, at vi bevarer og udbygger vores velfærdsstat, der har været under hård beskydning af mange års borgerlig politik, siger Lars Werge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce