Annonce
Kultur

Vejlenser udgiver sin anden krimi: Frygt havhvepsen

Fredag eftermiddag inviterede Tommy Thorsteinsson til reception i Havneparken i anledning af udgivelsen af sin anden bog "Havhvepsen". Foto: Mette Mørk
Tommy Thorsteinsson udgav fredag sin anden krimi, "Havhvepsen", og vejlenseren planlægger en serie på mellem seks og otte bøger.

Vejle: Den vejlensiske familiefar, sælger og krimiforfatter, Tommy Thorsteinsson, barslede lørdag med en ny udgivelse.

Ved en reception hos Slagteriet i Havneparken kunne gæsterne få fingre i de første udgaver af bogen "Havhvepsen", som er en opfølger til forfatterens første bog "Ensom Ulv", der udkom i oktober 2017.

Endnu engang tager den 53-årige vejlenser læserne med til Afdelingen for Personfølsom Kriminalitet, men også denne gang inddrager Tommy Thorsteinsson lokale steder i bogens handling.

Scenerne er blandt andet Bølgen, Lystbådehavnen, Skyttehusbugten, Tirsbæk Strand og Vejle Sygehus, ligesom et af familiens populære rejsemål Mallorca også spiller en rolle gennem de 334 sider.

Forfatteren garanterer lige så meget dramatik og spænding som i den første bog, og denne gang er det en skrupelløs it-hacker, der går målrettet efter velhavende erhvervsfolk, der bærer pacemaker.

Jeg har gjort alt, hvad jeg kan for at gøre handlingen så realistisk og troværdig som muligt. Jeg har besøgt alle de lokaliteter, hvor bogen udspiller sig. Jeg har interviewet hjertespecialister og har studeret havhvepsen indgående.

Tommy Thorsteinsson, lokal krimiforfatter

Opsøger sit bytte

Tommy Thorsteinsson fik ideen til bogens titel fra sin søn André, der er ved at uddanne sig til politibetjent og på tv havde set en dokumentarudsendelse om havhvepsen, der er en giftig gople.

- Han forslog, at havhvepsen skulle have en rolle i bogen. Det er et af verdens farligste dyr. Imodsætning til brandmænd og andre gopler opsøger det sit bytte, og et enkelt stik kan være dødbringende. Den idé var den sidste brik i plottet, fortæller forfatteren, der bor på Søndermarken med sin familie.

Forfatteren brugte anslået omkring 1000 timer på at skrive sin første bog, og han anslår, at han denne gang har brugt det samme på både research og den lange skriveproces med omskrivninger og korrektur.

Annonce

Ikke en sværere toer

Spørgsmålet er så, om dette er den "svære toer", eller om det denne gang er blevet lettere at få sat et troværdigt og spændende handlingsforløb sammen hjemme på pc'en i kælderen på Sdr. Villavej?

- Hver bog er sin egen udfordring i forhold til både research og skriveprocessen. Jeg synes ikke, at dette har været en svær toer. Jeg har gjort meget ud af researchen blandt andet om pacemakere. Hvordan de fungerer, og hvordan de er at gå med. Men jeg er igen blevet overrasket over, hvor lang tid skriveprocessen tager, indtil jeg sidder med det færdige produkt, fortæller Tommy Thorsteinsson.

Forfatterskabet klarer han ved siden af fuldtidsarbejdet som salgschef hos Teknovation, der er et fagblad inden for den bearbejdende industri. Da "Ensom Ulv" udkom, var han et ubeskrevet blad, der lagde en del økonomi og tid i at gøre sit forfatterskab og sin første bog kendt.

Annonce

Kræver stort fodarbejde

Vejlenseren gæstede de lokale boghandlere, han lejede en stand på Krimimessen i Horsens, benyttede de sociale medier og sendte bøger rundt til både etablerede medier og bogbloggere i håb om at få bogen omtalt og anmeldt.

Reaktionerne var positive, selvom det har været svært at få dagbladene "i tale", og med salget af "Ensom Ulv" har økonomien for den første udgivelse hængt sammen.

- Det kræver et stort fodarbejde at få spredt budskabet om bøgerne, men jeg kan godt mærke nu, at "Ensom Ulv" kom ud på bibliotekerne, udkom på lydbog og blev anmeldt hos flere bogbloggere. Jeg synes, bloggerne i dag udgør den største del af anmelderkorpset, hvor dagbladene ikke anmelder så mange bøger, og responsen på "Havhvepsen" er også god. De første tre anmeldelser hos bogbloggere har udløst fem stjerner og to gange seks stjerner, fortæller Tommy Thorsteinsson.

Havhvepsens handling

Havhvepsen er et af verdens farligste dyr. Dens gift fører til en hurtig og smertefuld død!

En intelligent og skruppelløs hacker er på spil i dansk erhvervsliv. Hackeren går målrettet efter velhavende erhvervsfolk, der bærer pacemaker.

En afslappende ferietur til Mallorca ender med et kynisk angreb, og snart kan hackeren skrive morder på visitkortet.

Under ledelse af drabschef Victor Bach kæmper efterforskerne med at identificere gerningsmanden. Samtidig kæmper Anna Blaafalk med eftervirkningerne af sommerens likvideringsforsøg og et dødsfald i familien.

De dramatiske scener udspiller sig i blandt andet Vejle, Sønderborg, København, i Palma på Mallorca samt ved Højer Sluse, Vidåen og Trylleskoven ved Køge.

Du kan møde forfatter Tommy Thorsteinsson på Krimimessen i Fængslet i Horsens i weekenden 6. og 7. april.

Annonce

F som i fattiggård

Da han kun får salgstal hvert halve år fra forlaget Forfatterskabet, kender han endnu ikke det aktuelle salg for "Ensom Ulv".

Imens bliver de sociale medier en stadig vigtigere kanal for en forfatter, der arbejder for at markedsføre sine bøger. Vejlenseren, der er kommunikationsuddannet, har omkring 2000 følgere på Facebook og Instagram, og teaservideoen for "Ensom Ulv" er blevet set godt 17.000 gange.

På streamingtjenester som Mofibo og Storytel er det også muligt at læse fortatterens to bøger - den nye til april - der er de første af en serie på op mod otte "krimithrillere", som Forfatterskabet kalder Tommy Thorsteinssons bøger.

- Det er en løbende proces at øge kendskabsgraden til bøgerne, som også udkommer som lydbøger. Men forskellen fra den første bog er, at jeg nu har et netværk af anmeldere og bogbloggere, fortæller han.

- Jeg skriver, fordi det er min hobby. Jeg skriver for at underholde andre, og det er svært at have som mål at kunne leve af sine bøger. Som forlaget siger, er der en grund til at, forfatter staves med f som i fattiggård, tilføjer krimiforfatteren med et bredt smil.

Havhvepsen er en krimithriller på 334 sider, der er udgivet af forlaget Forfatterskabet. Havhvepsen udkommer både som bog og lydbog og kan streames på Mofibo og Stoyrtel. Foto: Mette Mørk
Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8.klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce