Annonce
Erhverv

Vejlenser vil fange onde hackere med sød honning

24-årige Mike Poulsen er klar med et nyt våben i kampen mod hackere. Våbnet har han opfundet, mens han har været ansat i Soak, hvor han får lov til at bruge et par dage om ugen på sit nye firma, indtil det på et tidspunkt selv bliver flyvefærdigt. Foto: Mette Mørk

24-årige Mike Poulsen har opfundet nyt våben mod hackere, der gemmer de IT-kriminelle i et virtuelt forbryderalbum. Han håber at kunne leve af sin opfindelse i løbet af et par år.

Vejle: Danske virksomheder er døgnet rundt året rundt mål for kriminelle hackere, der forsøger at stjæle data fra virksomhederne eller simpelthen går efter at "lægge" virksomheden ned ved at angribe virksomhedens hjemmeside og gøre den utilgængelig.

Nu melder en ny Vejle-virksomhed sig ind i kampen mod hackerne og det med et våben, som virksomheds-ejer Mike Poulsen selv har opfundet.

Ifølge den 24-årige opfinder benytter hans opfindelse sig af et nyt våben i kampen.

- Der er gode computere og der er onde computere. De gode er for eksempel Google, som søger informationer på virksomhedens hjemmeside, men som ikke laver skade. De onde computere er nogle, som er ude på at stjæle data fra virksomhedens system. Det er dem, vi skal stoppe, fortæller Mike Poulsen.

Annonce

Der er gode computere og der er onde computere. De gode er for eksempel Google, som søger informationer på virksomhedens hjemmeside, men som ikke laver skade.

Mike Poulsen

Virtuelt forbryderalbum

For at gøre det sætter Mike Poulsens system "fælder" op og opbygge et virtuelt forbryderalbum med de besøgende, som virksomhederne helst vil undgå.

- Alle besøg i et system afsætter et "fodaftryk". Hvis vi tænker på de onde besøgende som bier, så sætter vi nogle "honningkrukker" ud, som tiltrækker dem, fordi det ser ud, som om der er informationer, de er interesserede i. Det er en kendt teknik. Det nye er, at når de så går i fælden, sætter de et fodaftryk, som vi kan identificere og gemme. Dermed kan vi lukke dem ude, når de forsøger at komme ind igen eller forsøger at komme ind i et helt andet system, fortæller Mike Poulsen.

Opfundet i toget

LogAnalyzer, som systemet hedder, har Mike Poulsen opfundet, mens han har passet sit arbejde som konsulent i business intelligence, der kort fortalt handler om at indsamle og analysere virksomhedsdata, i Vejle-virksomheden Soak.

- Det er noget, jeg har arbejdet på, mens jeg for eksempel har siddet i toget på vej til kundebesøg i København eller på hotelværelser, fortæller Mike Poulsen.

Han forventer at han om et til to år kan fokusere 100 procent på sin egen virksomhed.

-Jeg har fået en unik mulighed for at starte min egen virksomhed op, samtidigt med at jeg er ansat i et fast job. Det er ret enestående. Min aftale med min chef Søren (Agerbo Frydensbjerg, red.) er, at jeg får et par dage om ugen til at arbejde på mit nye projekt, hvor jeg får løn og får stillet ressourcer til rådighed, og så bliver vi ligeværdige medejere af det nye firma, fortæller Mike Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce