Annonce
Erhverv

Vejlenser vinder idépris: Symaskine til hud har globalt potentiale

Torsdag vandt Mads Holbech Esmann, 25, fra Bredballe og Christine Aarestrup Daugaard, 25, Idéprisen ved CareWare Next-konkurrencen i Aarhus. Med afsæt i egne erfaringer har de to medicinstuderende har fået idéen til en symaskine til hud, der kan effektivisere lapningen af patienter voldsomt. Privatfoto: Mads Holbech Esmann

I sidste uge kulminerede et års arbejde for de to medicinstuderende bag konceptet The Stitcher, der vandt Idéprisen ved CareWare Next-konkurrencen i Aarhus. Den ene af de to stiftere, 25-årige Mads Holbech Esmann fra Bredballe, går nu endnu mere ihærdigt ind i projektet.

Aarhus: Torsdag 29. november høstede Mads Holbech Esmann, 25 år, fra Bredballe og hans kompagnon Christine Aarestrup Daugaard, også 25 år, frugten af foreløbig ét års arbejde i deres nystartede firma Esgaard.

Med konceptet The Stitcher - en håndholdt symaskine til hud - vandt de to medicinstuderende Idéprisen ved årets CareWare Next-finale, der holdes af Aarhus Kommune og er en national konkurrence inden for velfærdsteknologi.

- Det er superfedt og en kæmpe bekræftelse at vinde Idéprisen. Der var især én sætning i dommernes begrundelse, jeg er stolt over. De mente, The Stitcher har et globalt potentiale og kan blive til gavn for både det enkelte menneske og verdensøkonomien. Det var rigtig stærkt, synes jeg, siger den ene halvdel af Esgaard, Mads Holbech Esmann.

Symaskinen, det hele drejer sig om, skal effektivisere sutur-opgaven på sygehusene, i lægepraksisser og i forbindelse med eksempelvis nødhjælpsarbejde. The Stitcher er nemlig intuitiv og kan betjenes af andet personale end læger. Derudover reducerer den risikoen for stikskader og kan foretage en syning 10 gange hurtigere end konventionel nål og tråd.

Det er superfedt og en kæmpe bekræftelse at vinde Idéprisen. Der var især én sætning i dommernes begrundelse, jeg er stolt over. De mente, The Stitcher har et globalt potentiale og kan blive til gavn for både det enkelte menneske og verdensøkonomien. Det var rigtig stærkt, synes jeg.

Mads Esmann, medstifter af Esgaard

The Stitcher

The Stitcher er navnet på den håndholdte symaskine til sår, firmaet Esgaard arbejder på. Foreløbig har firmaet udviklet konceptet bag produktet og fremstillet en prototype. Symaskinen har til formål at effektivisere syningen af patienter. Esgaard har regnet sig frem til, at det i gennemsnit tager 35-40 sekunder at sy et sår med 10 sting, når det foregår på konventionel vis med nål og tråd. The Stitcher vil kunne klare samme opgave 10 gange hurtigere. Samtidig skal The Stitcher reducere risikoen for stiksår, overførsel af bakterier og gøre det muligt for læger at overlade opgaven til andet personale. The Stitcher er et engangsprodukt og med 10 sting. Derfor henvender det sig i første hovedsagelig til skadestuer, hvor den gennemsnitlige syning er på cirka samme antal sting.

Med prisen følger et års mentorforløb med to af konkurrencens dommere og tre måneder i virksomhedsmiljøet Incuba i Aarhus. Privatfoto: Mads Holbech Esmann
Annonce

De rigtige tips og tricks

Der er endnu ikke tale om et færdigt produkt, men en prototype under udvikling og idéen til konceptet og forretningen. Nu er ambitionen, at det konkrete produkt skal videreudvikles, og det får Esgaard rig mulighed for.

Med prisen følger nemlig et års mentorforløb med to af konkurrencens dommere med baggrund i erhvervslivet og sundhedssektoren. Derudover følger kontorpladser i virksomhedsmiljøet Incubas StartupLab i Aarhus i tre måneder.

- Det er nogle meget kompetente mentorer, der har arbejdet med området i mange år, så vi kan forhåbentlig få de rigtige tips og tricks. Vi er stadig bare et par studerende, så vi har brug for alle de input, vi kan få, siger Mads Holbech Esmann.

Han går nu ned i tid på medicinstudiet i et halvt år, mens jagten går ind på den rigtige investor, der kan bidrage med den nødvendige kapital til at færdiggøre The Stitcher. Mads Holbech Esmann vurderer, at det i første omgang drejer sig om en halv til en hel million kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Charlotte blev overfaldet og truet med kniv: De psykiatriske patienter er blevet farligere

Annonce