Annonce
forside

Vejlensere bedraget for 250.000 kr: Her er straffen til luskede rumænere

En 35-årig mand fra Rumænien blev udvist for bestandig, da han i går blev dømt for en lang række lovovertrædelser. En 26-årig kvinde blev også dømt i sagen. Hun må ikke vise sig i landet i seks år. Arkivfoto
Vejle - Der var hele 44 forhold i den sag, hvor to rumænere - en mand på 35 år og en kvinde på 26 år - sad tiltalt ved retten i Kolding mandag.

Sagen drejede sig om tyveri, bedrageri og databedrageri af særlig grov karakter, idet parret - i nogle tilfælde sammen med andre medskyldige, stjal dankort fra personer over hele landet, efter at det var lykkes dem at aflure pinkoden til kortene.

Blandt andet gik det ud over en vejlenser, der 14. august 2014 fik stjålet sit dankort fra Hegnsgårdsvej i Vejle Øst, hvorefter den 35-årige rumæner sammen med en anden medskyldig, hvis sag bliver afgjort særskilt, anvendte kortet 147 gange i løbet af fire dage og derved brugte for 254.973,73 kroner.

Den 8. maj 2014 fik en anden vejlenser stjålet sit dankort ved Bredballe Centervej. Her blev der hævet 25.917,20 kroner fra kortet, inden det blev spærret. En fredericianer mistede ligeledes 30.967,20 kroner efter at have fået stjålet sit dankort ved Lidl på Vejlevej den 4. august 2014.

Rumænerne brugte samme fremgangsmåde over hele landet, og det lykkedes dem at hæve kontanter og handle med de stjålne dankort for over 1,6 millioner kroner.
Overvågningsbilleder afslørede dog blandt andet den 35-årige mand, som i slutningen af 2014 blev udleveret fra Rumænien af det lokale politi. Det oplyser anklager ved Sydøstjyllands Politi Claes Vestergaard, som også mødte i sagen.
Annonce

Tilstod alt

Den 29-årige kvinde var tiltalt i 18 af forholdene, mens den 35-årige var involveret i alle forhold, og begge tilstod ved retten i Kolding.

De blev derfor også begge kendt skyldige af dommer Anne Mikkelsen.

Manden, Paulica-Daniel Istrate, fængsles i to år og udvises derefter for bestandig af Danmark.

Den 29-årige Ioana-Luminita Alexandru fængsles i et år og udvises derefter i seks år af Danmark.

De skal i henhold til dommen desuden betale erstatning til de mange parter i sagen på sammenlagt knap 1,7 millioner kroner.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Billund

Salmekoncert i Grindsted Kirke

Annonce