Annonce
Vejle

Vejlensere er ude af corona-karantæne

De to vejlensere kom hjem til Danmark i et af forsvarets Challenger-fly. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det vejlensiske par, der blev evakueret fra Kina for godt to uger siden, er sammen med fem andre danskere ude af deres karantæne. Ingen er smittet.
Annonce

Vejle: De to vejlensere, der de seneste to uger har siddet i karantæne efter en rejse til Kina, kan nu igen forlade deres hjem og bevæge sig frit omkring.

Det bekræfter Styrelsen for Patientsikkerhed over for Vejle Amts Folkeblad

- Jeg kan bekræfte, at de personer, der kom hjem fra Hubei-provinsen med fly natten til mandag 10. februar, er ude af deres hjemmekarantæne, da karantænen er ophævet. Ingen af dem er smittet, fortæller kommunikations- og pressekonsulent Katrine Suhr Lauridsen.

De to vejlensere blev evakueret sammen med fem andre danskere. Alle syv blev fragtet hjem til Flyvestation Aalborg i et af Forsvarets Challenger-fly.

Vi har ikke været i kontakt med borgerne, siden vi blev bedt om at foretage en podningsprøve (kort efter parrets hjemkomst, red.).

Peter Karm

Annonce

Ikke været i kontakt

Siden har de på grund af frygten for coronavirussen siddet i karantæne i deres hjem, der ligger i et for offentligheden ukendt sted i Vejle Kommune.

Det har kommunens direktør for økonomi, arbejdsmarked og sundhed, Peter Karm, tidligere bekræftet, men kommunen har ikke yderligere oplysninger i sagen, nu hvor karantænen er ophævet.

- Vi har ikke været i kontakt med borgerne, siden vi blev bedt om at foretage en podningsprøve (kort efter parrets hjemkomst, red.). Siden er vi ikke blevet bedt om yderligere, siger Peter Karm.

Annonce

Regionen er forberedt

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der i samarbejde med regionerne står for beredskabet i forbindelse med risikoen for spredning af Covid-19.

Region Syddanmark har udpeget Flyvestation Skrydstrup til at huse de eventuelle borgere, der skal i karantæne, hvis virussens spredning når inden for regionens grænser.

I Region Syddanmark har beredskabschef Gitte Jørgensen ansvaret for, at regionen er klar til at modtage borgere, der skal i karantæne, hvis smitten skulle sprede sig.

Hvordan arbejder I med at håndtere de nye retningslinjer, der kommer fra Styrelsen for Patientsikkerhed, i forhold til at oprette et beredskab, hvis Covid-19-smitten på et tidspunkt spreder sig i landsdelen?

- Vi opdaterer løbende vores retningslinjer og procedurer, når der kommer nyt fra Sundhedstyrelsen, eller der af anden grund er behov for det. Vi har et beredskab og planer for, hvordan vi udvider det, hvis der kommer smittede og eventuelt mange smittede. Det er vores vurdering, at vi er godt forberedt, men vi vurderer hele tiden, om noget skal ændres, fortæller Gitte Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Journalist går med vilje imod alle sædvanlige regler: Kaare jagter sandheden med anonyme kilder

Vejle

Sovende bilist anholdt

Vejle

Vejlensere: Prisen på elbiler skal ned

Annonce