Annonce
Vejle

Vejlensere laver gyserfilm med norsk skuespiller

Kenneth Lykkehus Truelsen instruerer den norske skuespiller Viktoria Winge under de tre dages indspilninger af hans og Filmforbindelsen Vejles kommende gyserfilm "Sticks". Foto: Tine Hvolby?

Den vejlensiske forening Filmforbindelsen arbejder i disse måneder på at skabe gyserfilmen "Sticks", som producenterne håber vil blive vist på forskellige filmfestivaler.

Vejle: Vejles filmmiljø er på vej med endnu en produktion.

Ni mand fra byens knap fire år gamle forening, Filmforbindelsen Vejle, drog søndag eftermiddag til herregården Gørdinglund lidt øst for Bramming for at mødes med en kendt norsk skuespiller, samt manuskriptforfatter og instruktør Kenneth Lykkehus Truelsen og syv andre aktører.

I tre døgn var de samlet for at optage scenerne til en otte minutter kort gyserfilm, der har titlen "Sticks", som vejlenserne producerer i samarbejde med instruktøren og hans selskab Tape 7 Productions i Kolding.

- Det blev supergodt. Alle mødte op på settet og var vildt spændte, og der blev knoklet i tre døgn. Gørdinglund er et gammel og vildt fed herregård at optage på, og jeg tror, filmen bliver den flotteste, vi har lavet til dato, fortæller Torsten Frøstrup.

Han er formand og intiativtager til Filmforbindelsen Vejle, og er med til at finansiere produktionen, hvor han også har ansvaret for al lyssætning og skal sørge for at skabe den rette stemning på settet.

Filmholdet med blandt andre Kim Jean Karlsson og Frank Nielsen ved kameraet indlogerede sig i tre døgn på herregården Gørdinglund, der ligger ved Bramming. Her kom alle optagelserne i kassen under tre hektiske, men vellykkede dage. Foto: Tine Hvolby?

Skuespiller er et scoop

- Det er et scoop, at vi har fået Viktoria Winge til at medvirke. Hun har et godt CV indenfor gysergenren. Hun spillede blandt andet hovedrollen i "Fritt Vilt" og har sin egen fanbase i Norge. Det sikrer en vis interesse. Men hun siger ikke et ord i de otte minutter, filmen kommer til at vare. Det betyder, at alle på kloden kan få noget ud af se kortfilmen, fortæller den vejlensiske filmformand.

Ved kun at hyre en enkelt skuespiller, benytte en enkelt location og gennemføre alle optagelser i løbet af tre døgn, kan de holde filmens budget på anslået 60.000 kroner. Vejle Kommune og enkelte private sponsorer har støttet filmen, mens Torsten Frøstrup, filmens fotograf og Kenneth Truelsen selv bidrager med penge og udstyr.

- Alt kan ikke gøres op i penge. Jeg får mulighed for at vise, hvad jeg kan og får mulighed for at arbejde sammen med andre i branchen, mens det for andre handler om at blive kendt i det etablerede filmmiljø. Det er også tilfældet for Kenneth, der har villet bo i Los Angeles hele sit liv og kan bruge denne film til at vise sit talent, fortæller Torsten Frøstrup.

Torsten Frøstrup er formand for foreningen "Filmforbindelsen Vejle", der sammen med Tape 7 Productions er i gang med at lave en ny kortfilm med en norsk skuespiller og med ny musik, der skal komponeres i Los Angeles. Foto: Mette Mørk
Annonce

Skal vises på festivaler

Flere af Filmforbindelsens første film blev lagt offentligt ud på YouTube, men det bliver ikke aktuelt med "Sticks" eller en anden færdig kortfilm, sci-fi-gyseren "The Fabric", som foreningens folk har produceret sammen med 3D College i Grenå og blandt andet er optaget i Vejles gyserhus hos Dystopia.

- Distribution er det sidste, vi har lært. I begyndelsen var vi bare stolte af det, vi havde lavet og lagde det på nettet. Når "Sticks" er færdig, skal Kenneth i gang med at finde en række filmfestivaler, hvor filmen kan vises. Det handler om at få nogle nomineringer og allerhelst nogle priser, for det kan åbne nogle døre for Kenneth og for os som forening, fortæller Torsten Frøstrup.

Han forventer at den korte gyser er færdig omkring sommer, og til den tid holder Filmforbindelsen en intern premiere for medvirkende og sponsorer her i Vejle.

- Det duer ikke at vise filmen offentligt, hvis vi vil have den med på festivalerne, forklarer medproducenten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce