Annonce
Vejle

Vejlenserne får legeplads til en halv million kroner

Stierne i området skal forbedres - blandt andet med ny belægning af knust granit. Det arbejde er i gang. Foto: Vejle Kommune

I foråret åbner kommunen en legerute i området mellem Vestre Engvej og Trædballe.

Annonce

Vejle: Mens planlæggerne grubler over, præcis hvordan den nye bydel i Rosborg-området skal udformes, får vejlensere og byens gæster en ny naturlegeplads.

På en godt halvanden kilometer lang rundstrækning mellem Vestre Engvej og Trædballe anlægger kommunen en legerute. Med seks oplevelsespunkter plus en hundelegeplads skal ruten lokke os ud i naturen omkring det område, hvor Vejle Firmasport tidligere havde fodboldbaner.

I dag hersker naturen i området - og den nye legeplads skal i høj grad være i pagt med de naturlige omgivelser. Ruten vil blandt andet byde på en bro over åen, en træbelagt gangbro gennem skovbevoksningen nord for Vestre Engvej og en flydende bro i søen. Alt i alt har planlæggerne en halv million kroner at "lege" med.

Legeruten skal være: Et forløb fyldt med oplevelser og leg i naturen, en fysisk forbindelse mellem mødesteder og et midlertidigt bidrag til at skabe liv før byen

Fra folderen om den nye rute
Den 1,5 kilometer lange rute snor sig omkring vådområdet mellem Vestre Engvej og Trædballe. Her har der tidligere ligget fodboldbaner, men de stod ofte under vand. Illustration: Vejle Kommune
Annonce

Kommer byggeri i forkøbet

- Der er allerede et fint net af stiforbindelser i området. Men de forbedres med et markeret ruteforløb og oplevelsespunkterne, hvor det bliver nemt og sjovt at være aktiv - særligt for børn og ældre, lyder det fra en af udviklerne bag projektet, byplanlægger Jakob Østergaard.

Han har været en del af det store Rosborg-projekt, siden arbejdet med den nye bydel for alvor tog fart for tre år siden. Allerede på det tidspunkt var en af idéerne, at få skabt aktivitet i området, inden gravemaskiner og byggekraner rykker ind for at etablere de op mod 3000 boliger, der er skitseret i den foreløbige plan for det 80 hektar store område i ådalen.

I modsætning til mange andre byudviklingsplaner har naboerne til området fået lov at spille en stor rolle når det gælder planlægningen. Ikke mindst det nye lokalråd for vestbyen har engageret sig i området - og rådets idéer har helt tydeligt smittet af på projektet.

Annonce

Indvies til påske

Ønsket om en hundelegeplads er et af elementerne i den nye plan. Det samme er området Fælleden - et navn, der var titlen på det oprindelige forslag fra den lokale arbejdsgruppe omkring den midlertidige udnyttelse af området.

Selve arbejdet med at forbedre stierne er så småt i gang. Planen er, at den nye legerute kan indvies ved påsketid midt i april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce