Annonce
Vejle

Vejlenserne har klaget over bybilledet mere end 10.000 gange i år

Et hul i vejen kan være årsag til, at borgere logger på app'en "Giv et praj" og retter henvendelse til Vejle Kommune. Det sparer kommunen tid, og Vej & Park kan løse langt flere opgaver på grund af borgerhjælpen. Arkivfoto
Det kræver ikke længere de store kraftanstrengelser at klage til kommunen, hvis noget er i uorden. Det kan mærkes! I løbet af årets første syv måneder har kommunen modtaget langt flere henvendelser fra borgerne end hele sidste år.
Annonce

Vejle: Et ødelagt autoværn, en vild busk, der spærrer udsynet på vejen, eller en overfyldt skraldespand.

Vejlenserne er flittige til at melde ind, når noget i bybilledet ikke er, som det skal være. Indtil videre har kommunen modtaget 11.820 borgerhenvendelser i år. I løbet af hele sidste år modtog kommunen 7214 henvendelser.

- Det er en stor hjælp, at der er flere øjne på byen. Kommunen sparer tid på at komme ud og finde tingene, og vi kan reagere hurtigere på de mange henvendelser, fortæller Lars Bolander, der er afdelingsleder i Vej & Park.

Det er især henvendelser om beplantning, kommunen modtager flere af i år, viser dataudtræk fra Vej & Park.

Annonce

App baner vejen for flere klager

Udviklingen skyldes især app'en Giv et praj, hvor borgere kan fortælle om hændelser og uploade billeder direkte til kommunen, mener afdelingslederen.

Selvom borgere har kunnet bruge app'en siden 2012, er det først nu, den virkelig batter.

- Tidligere fik vi især opkald og mails, men nu er der virkelig taget godt imod teknologien. Det er super for os, for vi får også billeddokumentation, så vi kan se, hvad henvendelserne drejer sig om og behandle opgaven uden nødvendigvis at lave et tilsyn, forklarer Lars Bolander.

Bagsiden af succeshistorien er økonomien. For de mange henvendelser er også lig flere opgaver, og flere opgaver kan koste kommunen flere penge.

- Vi bestræber os på at løse alle opgaverne, men man skal også huske, at vi har en vis økonomi, så vi kan ikke nå alting. Vi har ikke lavet regnestykker på det, men vi tror på, at vi også kan tage noget i opløbet, som ville blive dyrere senere. Men det er klart, at der kommer flere henvendelser. Det er sådan, det er, siger Vej & Parks afdelingsleder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Journalist går med vilje imod alle sædvanlige regler: Kaare jagter sandheden med anonyme kilder

Vejle

Sovende bilist anholdt

Vejle

Vejlensere: Prisen på elbiler skal ned

Annonce