Annonce
Vejle

Vejles ældste hus viste sig frem efter million-makeover

Biskop Marianne Christiansen stod for dagens prædiken ved genåbningen af Sct. Nicolai Kirke. Foto: Michael Svenningsen
Sct. Nicolai Kirke er åben igen efter halvandet års lukning. 350 menighedsbørn var med, da kirken søndag slog dørene op til åbningsgudstjeneste.

Vejle: Efter halvandet års lukning åbnede Sct. Nicolai Kirke søndag formiddag igen dørene på vid gab, og det var tilsyneladende velkomment hos menigheden, der troppede op i stort tal til genåbningen af den cirka 800 år gamle kirke midt i byen.

350 gæster fandt vej til genåbningen, hvor de kunne betragte resultatet af den omfattende restaurering og ombygning af kirken, som overvejende er udført af lokale virksomheder.

Blandt andet er kirkens sidebygninger blevet ombygget, pulpituret - det er balkonen, hvor orgel og kor befinder sig - er blevet bragt tilbage til sin oprindelige udformning, og kirkens blyindfattede vinduer er blevet forsynet med forsatsvinduer for at holde på varmen.

Netop varme var et problem i kirken før restaureringen. Det var svært at fordele varmen i bygningen, og det problem skulle nu være løst med blandt andet et nyt varmeanlæg.

Endelig er de gamle lysekroner blevet erstattet af nye lysekroner, og lydanlægget er forbedret, ligesom der nu er adgang til wifi i kirken.

Arbejdet har alt i alt kostet omkring 20 millioner kroner.

Pigekoret åbnede åbningsgudstjenesten med "Du, Gud, som er fra evighed". Foto: Michael Svenningsen

Nicolai giver gaver

Biskop Marianne Christiansen, Haderslev, stod for dagens prædiken, hvor hun blandt andet mindede om, at Sct. Nicolai Kirke er opkaldt efter Sankt Nikolaj, der var biskop i tyrkiske Myra og var kendt for at give gaver i hemmelighed og for at være inspiration til julemanden.

- Sankt Nikolaj giver gaver. og det samme har alle, der bidraget til restaureringen og ombygningen af denne kirke, gjort. og det er der grund til at sige tak for, lød det fra Marianne Christiansen.

Hun tilføjede, at kirken og menigheden endnu har én gave til gode - nemlig det nye alterbillede, som kommer på plads senere.

- Hjertelig tillykke til jer alle med det nye hus i kirken, som samtidig er det ældste hus i Vejle by, lød det fra biskoppen, før menigheden i stort tal gik til nadver ved alteret.

Kirkerummet var fyldt til sidste sæde ved genåbningen af Sct. Nicolai Kirke. I alt 350 menighedsbørn havde fundet vej til kirken, da den søndag slog dørene op for første gang i halvandet år. Foto: Michael Svenningsen
Borgmester Jens Ejner Christensen (V) og provst Dorte Volck Paulsen deltog i festgudstjenesten. Foto: Michael Svenningsen
Præster fra andre kirkesamfund var også inviteret med til indvielsen af det nye kirkerum. Her er det Anne Thompson fra Metodistkirken og Jan Ophoff fra den katolske kirke foruden pastor emerita Doris Tiedemann, som tidligere har virket i Sct. Nicolai Sogn. Foto: Michael Svenningsen
Kirkens præster, Bente K. Rosenkrants (fra venstre), Karsten Petersen og Maibrit Pedersen, sad på første parket ved genåbningen af kirken. Foto: Michael Svenningsen
Borgmester Jens Ejner Christensen (V) og provst Dorte Volck Paulsen deltog i festgudstjenesten. Bag dem skimtes menighedsrådsformand Christian Møller. Foto: Michael Svenningsen
Genåbning af Sct. Nicolai Kirke. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

Forsker om Vejlegården: Politikerne var med til at forlænge konflikten ved at at blande sig. Den kunne hurtigt være blevet afgjort i arbejdsretten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce