Annonce
Kultur

Vejles borgmester: Festivalerne tror på 2021 trods corona

I forbindelse med årets aflysning af Jelling Musikfestival har tre ud af fem valgt at holde fast i billetten. Den giver adgang næste år, og ifølge Vejles borgmester er der optimisme i forhold til at kunne gennemføre kommunens største musikbegivenhed i 2021. Arkivfoto: Mette Mørk
Jens Ejner Christensen (V) var tirsdag til møde med borgmesterkolleger og festivaldirektører fra det ganske land. Et nyt netværk er skabt.
Annonce

Vejle: Optimismen er intakt. De arbejder målrettet med planer om, hvordan sommerens festivaler kan gennemføres.

Sådan lyder det fra Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), der tirsdag var til et helt særligt møde i Skanderborg.

Her mødtes borgmestre fra Aalborg, Roskilde, Skanderborg, Tønder og Vejle - alle kommuner, der har festivaler inden for kommunegrænserne. Vel at mærke store festivaler, der er lokalt forankrede i foreningslivet - i modsætning til eksempelvis Odenses Tinderbox eller Northside i Aarhus, der er rent kommercielle arrangementer.

- De fem festivalchefer var også med, og der er nu skabt et netværk mellem festivalerne og de kommuner, hvor festivalerne betyder utrolig meget, siger Vejles borgmester.

Lige som sine kolleger måtte han se sidste sommers festival aflyst. Hverken festivalerne i Jelling, Roskilde, Skanderborg, Nibe eller Tønder kunne gennemføres på grund af corona.

Annonce

Tre corona-sikre muligheder

Nu gælder det så 2021 - og ifølge Jens Ejner Christensen, der var ledsaget af Jelling Musikfestivals chef, Lars "Charlie" Mortensen, er der udarbejdet planer. Hvis alt går vel, kan de være med til at sikre gennemførslen til sommer:

- Som jeg forstod det, opererer man med tre adgangsmuligheder. Et vaccinations-pas, muligheden for at fremvise en attest på, at man har været smittet med corona tidligere og dermed er immun,  og som tredje mulighed et bevis på, at man har fået to negative test inden for de seneste 48 timer, siger borgmesteren.

I forbindelse med aflysningen i sommer har rigtig mange festivalgæster valgt at beholde deres billet - så de nu har adgang til de kommende festivaler. Af samme grund oplever Vejles borgmester ikke, at arrangørerne er livsfarligt truede på økonomien.

Annonce

Vigtig for foreningslivet

Alligevel var økonomien et af emnerne på tirsdagens møde i Skanderborg. Her talte borgmestrene om, hvordan de kan bakke op om festivalerne. Med den lokale forankring er eksempelvis Jelling-festivalen vigtig for de lokale foreninger.

Borgmestre og chefer for fem store festivaler var tirsdag samlet i Skanderborg for at drøfte samarbejde. Foto: Vejle Kommune

I forbindelse med festivallen arbejder 5000 frivillige for at servicere de op mod 40.000 gæster - og tjener på den måde penge hjem til foreningen. Andre får del af det overskud, festivalen genererer - ifølge Vejle Kommune er det blevet til sammenlagt 35 millioner kroner på de 30 år, festivalen har eksisteret.


På rigtig mange måder spiller Jelling Musikfestival en kæmpe rolle for hele Vejle Kommune.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


Samtidigt er festivalen god reklame for Jelling og hele kommunen. Som borgmesteren udtaler i en pressemeddelelse om samarbejdet:

- Jelling Festival sætter i høj grad vores område på danmarkskortet, og så spiller festivalen også en meget vigtig rolle for at understøtte de musikalske vækstlag i lokalområdet og i hele Trekantområdet.

Selvom der på tirsdagens møde ikke mindst var fokus på den nuværende situation, blev der også talt fremtid - blandt andet, hvordan deltagerne i det nye netværk kan samarbejde endnu mere og for eksempel hjælpe hinanden med ny viden og dele de erfaringer, man gør sig ved de forskellige festivaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce