Annonce
Vejle

Vejles borgmester fik brev fra Banedanmark: - Der er dårlige og mindre dårlige ting i brevet

Når Banedanmark renoverer Østerbrogade-broen, bliver det med to spor, men styrelsen vil gøre broen klar til fire spor, hvis Vejle Kommune selv vil anlægge de sidste to spor. Fotoet her er fra 2019, hvor togtrafikken blev stoppet på grund af et overgravet fjernvarmerør. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Banedanmark fastholder, at man ikke vil bygge fire spor på Østerbrogade i Vejle. Styrelsen dropper desuden kommunens ønske om tunnel ved Toftumvej. Til gengæld gøres broen på Østerbrogade klar til, at kommunen selv kan bygge yderligere to spor på.
Annonce

Vejle/Børkop: Banedanmark står fast på, at der ikke kommer en kørebane med fire spor, når Østerbrogade-broen i Vejle skal bygges om for at give plads til de køreledninger, som skal elektrificere togdriften i Danmark.

Det skriver Banedanmark i et svar til Vejle Kommune.

Styrelsen slår desuden fast, at der ikke kommer en tunnelløsning på Toftumvej ved Børkop, som beboerne ellers var blevet stillet i udsigt.

Brevet fra Banedanmark er svar på en henvendelse fra Vejle Kommune om fire bro-projekter ved Østerbrogade, Toftumvej, Skibsholtvej og Ulbækhusvej, som berøres af elektrificerings-arbejdet.

- Der er dårlige ting, og der er mindre dårlige ting i svaret fra Banedanmark, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Blandt de mindre dårlige ting i brevet fremhæver han, at Banedanmark vil hjælpe med til, at broen på Østerbrogade med tiden kan blive firsporet.

- Banedanmark skriver, at de vil lave broen med to spor, men at de vil lave den så stærk, at den kan udvides til fire spor, hvis vi beslutter det, og de lægger op til, at det kan udføres i en koordineret proces. Det er den gode del af brevet. Den dårlige del er, at Banedanmark ikke imødekommer Vejle Kommunes ønske om en tunnel ved Toftumvej. Det er jeg både ærgerlig og skuffet over, må jeg erkende. Vi havde håbet, at man ville anerkende vores argumenter om, at en tunnel vil give bedre trafiksikkerhed for de bløde trafikanter, siger Jens Ejner Christensen.

I stedet for en tunnel med en stibro vil Banedanmark erstatte den nuværende bro, der rives ned, med en ny bro umiddelbart nord for den nuværende.

Banedanmark skriver, at de vil lave broen med to spor, men at de vil lave den så stærk, at den kan udvides til fire spor, hvis vi beslutter det, og de lægger op til, at det kan udføres i en koordineret proces. Det er den gode del af brevet.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester

Annonce

Byråd skal diskutere havnerute

Jens Ejner Christensen mener, at Vejle Byråd skal gribe den åbning, tilsagnet fra Banedanmark om at forberede broen på Østerbrogade til fire spor, giver til at få taget hul på diskussionen om den såkaldte havnerute fra Horsensvej over havnen til Fredericiavej.

- Det er positivt, at Banedanmark siger, at de vil gøre broen klar til, at den kan udvides. Vi skal tage alle de små skridt i retning af drømmen om at få etableret en havnerute med to spor i hver retning, som vi kan. Derfor vil jeg også benytte lejligheden til at tage en diskussion med de øvrige partier ved budgetforhandlingerne om vi ikke skulle få lagt en strategi, der kan bane vejen for en havnerute, siger Jens Ejner Christensen.

Han understreger, at byrådet har god tid til diskussionen, da arbejdet på Østerbrogade først forventes udført i 2023.

Annonce

Anlægger ny vej

Oprindeligt var det planen, at Banedanmark skulle hjælpe med udvidelsen af broen på Østerbrogade ved at putte de omkring 12 millioner kroner, som styrelsen sparer ved at nedlægge jernbanebroen ved Skibsholtvej og ikke erstatte den med en ny, ind i anlægsarbejdet på Østerbrogade.

Den plan har Banedanmark dog droppet, og den beslutning fastholdes i brevet til Vejle Kommune, hvor Banedanmark skriver, at man vil anlægge en vej fra Skibsholtvej til Ulbækhusvej, hvor den nuværende bro bygges om til at kunne tage imod el-tog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce