Annonce
Erhverv

Vejles borgmester om hestemekka til 400 millioner, der kan blive placeret i Vejle: - Det lyder utroligt spændende

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) er ikke afvisende over for, at en ny hestesportsarena kan blive etableret i Vejle Kommune. Arkivfoto: Morten Pape
Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune, er meget interesseret i at drøfte en ny stor hestesportsarena, der er i spil til fire kommuner - inklusiv Vejle. Faktisk har travsporten tidligere haft kig på et areal ved fjordbyen.

Vejle: - Det er et stort og meget ambitiøst projekt, som jeg synes, lyder utroligt spændende.

Således udtaler borgmester Jens Ejner Christensen (V) om det 400 millioner kroner dyre hestearena, som foreningen Sydjysk Hestesport vil etablere i Sydjylland.

Han bekræfter, at han tidligere på året deltog i et møde med Sydjysk Hestesport, som præsenterede ham for den ambitiøse arena, der - foruden samtlige hestesportsgrene - skal indeholde forretninger, restauranter og meget mere.

Annonce

- Jeg var meget duperet over de fantastiske visionære tanker, som de havde gjort sig inden for hestesportsverdenen. Jeg har som sådan ikke forstand på hestesport, men jeg synes altid, at folk med visionære og ambitiøse planer er interessante.

- Vi er meget interesseret i endnu et møde, og vi er klar til at rydde kalenderen og give en frokost, hvis foreningen vil fortsætte dialogen med Vejle Kommune, siger borgmesteren.

Give blandt løse idéer

Sydjysk Hestesport har hidtil afholdt ét indledende møde om ”hestemekkaet” med Vejle Kommune, Billund Kommune og Vejen Kommune, mens foreningen har vendt planerne to gange med Kolding Kommune, hvor eventuelle lokationer i det koldingensiske blev bragt på bordet.

Projekt Sydjysk Hestesport

  • Sydjysk Hestesport er en forening, der blev stiftet på baggrund af Kirkbi A/S' opkøb af travbanen i Billund.
  • Foreningens formål er at fastholde travsporten i Sydjylland - ved at etablere en arena, der skal omfatte al slags hestesport.
  • Fire kommuner er i spil til arenaen: Vejle, Kolding, Billund og Vejen.
  • Arenaen skal etableres i flere faser, hvor første fase forventes færdig i sommeren 2024, anden fase medio 2025 og tredje fase medio 2027. Fjerde fase er ikke inkluderet i foreningens nuværende tidslinje.
  • Første fase skal blandt andet indeholde en 1400 meter lang travbane, mens inddragelsen af andre hestesportsgrene er en del af fase to. Tribune, restaurationsbygning, cafémiljøer og øvrige publikumsfaciliteter er inkluderet i tredje fase.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) påpeger, at lokationer også var oppe at vende på det indledende møde i Vejle, selvom det forholdt sig på et forholdsvis ukonkret niveau.

- Vi pegede på nogle af de områder, der kunne være interessante. Der blev blandt andet vendt et større areal ved Give, men det var kun løse idéer. Jeg håber, vi snart kan fortsætte snakken, siger borgmesteren, der påpeger, at Vejles placering på landkortet gør kommunen til et oplagt bud.

- Det er jo en arena, man kommer til at bevæge sig til og fra med biler, trailere og heste. Derfor er det jo også vigtigt, det bliver placeret centralt i landet, og der kan vi jo noget i Vejle Kommune, siger borgmesteren med et smil.

Annonce

Projekt blev lagt i graven

Det er ikke første gang, en travbane er på tale i Vejle Kommune.

I 2017 blev en 10 år gammel plan om et trav- og galopcenter på markerne ved Hornstrup vest for Viborgvej lagt i graven, da en ny kommuneplan blev vedtaget.

Jeg var meget duperet over de fantastiske visionære tanker, som de havde gjort sig inden for hestesportsverdenen.

Jens Ejner Christensen (V)

Ifølge Vejle Kommunes daværende borgmester Leif Skov (S) opstod ideen dengang i kølvandet på, at et internationalt konsortium var interesseret i at købe Billund Travbane for 80 millioner kroner, hvor området skulle bruges til et outletmarked. Derfor kunne man i stedet etablere et kæmpe anlæg i Vejle, der skulle samle aktiviteterne fra banerne i Billund, Aarhus og Odense.

Travplanerne var dengang så langt, at der blev udarbejdet skitser i kommunens tekniske forvaltning, og muligheden for anlægget blev skrevet ind i den daværende regions- og kommuneplan, uden at det dog fremgik præcist, at der var tale om et travanlæg.

En omorganisering af de danske væddeløbsbaner var dog ifølge den tidligere borgmester udslagsgivende for, at projektet ikke blev en realitet.

Annonce

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Vinhandel gearer op:  - Inden for få år skal vi i hvert fald runde en omsætning på en halv milliard

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce