Annonce
Vejle

Vejles "butikschefer" om corona-stramningerne: Mundbind er kun et lille bidrag

Citychef Andreas Kiis Antonsen er trods det øgede smittetryk og nye restriktioner ikke bange for, at vi igen havner i en situation som i foråret: Her lå store dele af midtbyen øde hen, fordi vejlenserne blev hjemme under nedlukningen af landet. Arkivfoto: Mette Mørk
Statsministeren stillede fredag med nye restriktioner til de coronaplagede danskere. Men tvungne mundbind i detailhandlen generer ikke centerchef og citychef i Vejle.

Vejle: Fredag aften strammede statsminister Mette Frederiksen (S) de gældende corona-restriktioner, fordi smittetallet er stigende, og udviklingen er alvorlig.

Det betyder blandt andet, at alle kunder, der lægger vejen forbi en eller flere butikker, også skal iføre sig mundbind - indtil videre året ud, ligesom de ansatte i butikkerne formentlig nu også er underlagt et krav om mundbind.

Den stramning kommer ikke bag på citychef i Vejle Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

- Jeg har talt med mange butikker løbende, og det her med mundbindet er noget, mange er forberedt på. De er klar til at sikre kunderne en sikker indkøbsoplevelse, og her er mundbind bare et niveau op i forhold til den afspritning, afstand og andre ting, butikkerne har skullet leve op til hidtil, siger citychefen.

Mange blev skræmt i foråret

Han tilføjer, at mange butiksansatte allerede går med mundbind eller mundvisir i dag. Og han er ikke bange for, at de mange nye restriktioner og løftede pegefingre fra statsministeren igen vil lægge byens strøg og shoppingcenter øde som i foråret.


Jeg har talt med mange butikker løbende, og det her med mundbindet er noget, mange er forberedt på.

Andreas Kiis Antonsen, chef for City Vejle


- Jeg tror oprigtig på, at vi alle blev skræmt af, hvordan byen så ud, da alt blev lukket ned i foråret. Jeg tror ikke, at vi igen vil se sådanne tilstande. Men vi skal tilbage til de dyder, vi oplevede i foråret, og så skal vi blive ved med at handle i vores by. Det er vigtigere end nogensinde før at købe sine julegaver lokalt i år, siger Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Mundbind er kun et lille bidrag

I Bryggen kan center manager Claus Brændgaard godt være bekymret for, at kravet om mundbind inde i shoppingcentret vil begrænse tilstrømningen.

- Det er svært at svare på, hvor meget det vil betyde. Jeg tror godt, at det kan få indflydelse, for der er ingen tvivl om, at det gør rejsen en lille smule mere besværlig, at alle nu skal iføre sig mundbind, når de går ind i Bryggen, siger Claus Brændgaard, der dog tilføjer:

- Men selvfølgelig skal reglerne følges, og et mundbind er kun et lille bidrag at give til, at vi undgår, at smitten spreder sig.

Både citychefen og centerchefen er tilfredse med, at regeringen ikke går til yderligheder som i foråret, hvor blandt andet landets butikscentre blev tvangslukket.

- Det er meget bedre at indføre restriktioner i den retning, man gør nu, end at vi skal ud i en lukning af erhvervslivet, herunder landets shoppingcentre. Som vi har set det i den kollektive trafik, vænner folk sig hurtigt til at bruge mundbind, siger Claus Brændgaard.

Annonce

Nye stramninger på caféer

På fredagens pressemøde satte statsministeren samtidig forsamlingsloftet ned til højest 10 personer og sagde, at danskerne skal forberede sig på, at de ikke kommer til de årlige julefrokoster i år. Samtidig skal caféer og restauranter fortsat lukke klokken 22, hvilket bliver forlænget året ud.

Det rammer blandt anden hendes partifælle i Vejle, byrådsmedlem og caféejer Martin Sikær.

Udover at drive café, vinbar og konditori i Den Smidtske Gård, driver han også et cateringfirma, og restriktionerne rammer den samlede forretning økonomisk. Men caféejeren vil ikke klage.

- Vi havde set, at det med julefrokosterne ville komme. Vi havde 11 julefrokoster booket, men de er alle blevet aflyst, og det blev de allerede for tre-fire uger siden, siger Martin Sikær.

- Det er rigtigt, at vi med forsamlingsloftet ikke må tage større selskaber end 10 personer ind. Men jeg hæfter mig ved, at det kun gælder de kommende fire uger. Det er en af de ting, der skal være med til at knække kurven lige nu, og vi skal hele tiden holde det op imod den situation, hvor vi blev tvangslukket i foråret, tilføjer han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Jelling

Børnefamilierne strømmer til: Nu er der ventelister til alle byens institutioner

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Vejle For abonnenter

Gør dig klar til fem måneders støj-inferno i midtbyen: Fra denne dato går det løs, når der skal bankes pæle i til nyt byggeri

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce