Annonce
Vejle

Vejles corona-testcenter flytter ind i tom industribygning

En grusvej fører op til coronatest-centret, der efter planen åbner 9. november. Det er muligt at køre hele vejen rundt om bygningen, der har været til salg siden det tidlige forår. Foto: Kristian Pahus
Regionens nye center åbner 9. november på en sidevej til Grundet Ringvej - borgmesteren glæder sig over centret, men undrede sig i første omgang over placeringen.
Annonce

Vejle: Fra 9. november har indbyggerne i Vejle Kommune deres eget corona-testcenter.

Region Syddanmark har besluttet at indrette de nye testfaciliteter i en tom industribygning på Tysklandsvej.

Den 1200 kvadratmeter store ejendom husede tidligere virksomheden Elinord, der blandt andet fremstillede palleteringsanlæg til fødevareindustrien.

Nu skal lokalerne i stedet indrettes til at modtage borgere, der vil testes for corona. Tilbuddet gælder folk, der enten ikke har symptomer eller kun milde symptomer på covid-19.

I Vejle glæder borgmester Jens Ejner Christensen (V) sig over, at landets femtestørste kommune nu får et testcenter. Som han siger:

- Hvis vi ikke skulle have det, ved jeg ikke, hvem der skulle. Det er positivt. Vi har jo også haft et smittetryk over 20 og haft en række smittetilfælde i vores skoler. De har betydet, at mange er sendt hjem for at blive testet. Og så er det langt at skulle køre til Kolding.

Annonce

Strategi at ligge i industriområde

I første omgang undrede han sig over, at testcentret er placeret i et industrikvarter forholdsvist langt fra Vejles centrum:

- Men jeg har talt med kommunaldirektør Niels Ågesen, der har været i kontakt med regionen. Og det er tilsyneladende en fast strategi, at man gerne vil placere den slags centre i industriområder, siger borgmesteren.

Det kommende center i Vejle ligger på et stod, hvor det umiddelbart er nødvendigt at have bil for at komme frem. Buslinje 11 kører ganske vist til området - men da det er en industrirute, kører bussen kun morgen og eftermiddag på hverdage.


Vi glæder os til, at testcentret åbner 9. november.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle


Ifølge regionsrådsformand Stephanie Lose (V) er det under alle omstændigheder en fordel for regionens indbyggere, at de kan blive testet tættere på deres bopæl. Regionen opretter syv nye centre, og det forklarer Stephanie Lose på følgende måde i en pressemeddelelse fra regionen:

- Kampen mod corona har vist sig at blive en langvarig omgang. Det har hele tiden været en klar prioritet for os at sikre syddanskerne så mange testmuligheder som muligt i så gode rammer for både dem og de mange medarbejdere, der nu har knoklet løs i mange måneder, som muligt.

Annonce

Lose: Kompleks opgave

Opgaven med at oprette de nye centre har ifølge regionsrådsformanden været stor og kompleks:

- Det har krævet et stærkt og godt samarbejde at kunne give syddanskerne vintersikrede testmuligheder, og det synes jeg bestemt fortjener et stort skulderklap - både fra mig og de tusindvis af borgere, der bliver testet hver dag.

I Vejle er valget altså faldet på den tidligere produktionsejendom, som EDC-Erhverv har haft til salg eller udlejning siden det tidlige forår. Bygningen på Tysklandsvej rummer godt 300 kvadratmeter kontorer med toiletter og andre faciliteter. Dertil kommer 900 kvadratmeter produktionshal.

Ifølge salgsopstillingen er bygningen til salg for knap seks millioner kroner.

Det nye testcenter ligger på Tysklandsvej, der er en sidevej til Grundet Ringvej - der er en sidevej til Viborgvej. Kort: Google
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængsel: Nu skal Peter Madsen igen for en dommer

Annonce