Annonce
Navne

Forhenværende trafikminister Flemming Hansen er død: 'Skohandleren fra Vejle' blev 81 år

Flemming Hansen vil som politiker især blive husket for Femern-forbindelsen. Den tidligere transport- og energiminister fik kun lov at opleve det første spadestik til tunnel-projektet, der ikke ventes færdigt før i 2029. Arkivfoto: Morten Pape
Skohandler Flemming Hansen, der var folketingspolitiker i 23 år og minister i seks år, sov fredag stille ind på Vejle Sygehus. Han blev 81 år.

VEJLE: En af Det Konservative Folkepartis markante personligheder gennem de seneste årtier, tidligere folketingsmedlem og transport- og energiminister Flemming Hansen, døde fredag på Vejle Sygehus. Han blev 81 år.

Ifølge familien sov Flemming Hansen ind med sin nærmeste familie omkring sig.

Flemming Hansen blev populært kaldt "Skohandleren fra Vejle", men han var fra 1974 og frem til 2001 faktisk direktør for hele skokæden Holst Sko A/S, der, foruden forretningen i Torvegade i  Vejle, driver butikker i  Horsens, Aarhus og Odense.

Annonce

I en pressemeddelelse fra Det Konservative Folkeparti hedder det:

"Det er med stor sorg, at partiet tager afsked med en markant politisk skikkelse, som i den grad satte sine spor med hele 23 år i Folketinget, heraf som trafikminister fra 2001 til 2005 og transport- og energiminister fra 2005 til 2007."

Femernforbindelsens bagmand

- Vi har meget at takke og huske Flemming Hansen for. At vi i dag kan se frem til en fast forbindelse over Femern Bælt, kan i høj grad tilskrives hans store politiske arbejde. Det gør mig ondt på familiens vegne, og jeg sender mine bedste tanker til dem, siger partileder Søren Pape i pressemeddelelsen.

Det var som en del af VK-regeringen fra 2001, at Flemming Hansen fik sat sit største fodaftryk i dansk politik. Som transportminister rejste han til Tyskland og fik efter megen pres den tyske trafikminister til at sætte en underskrift på aftalen om en Femern-tunnel.

Et projekt, som Flemming Hansens søn, den nuværende konservative transportordfører Niels Flemming Hansen, følger nu.

- At se min fars arbejde blive ført ud i livet er en stor gave for mig, både som søn og folketingspolitiker. Min far har altid været et stort forbillede for mig, og det vil han blive ved med at være, selvom vi ikke har ham længere, siger Niels Flemming Hansen.

Flemming  Hansen efterlader sig hustruen Birgit Schultz Hansen, samt sønnerne Lars og Niels Flemming, to svigerdøtre samt fem børnebørn i alderen 14 til 18 år.

Flemming Hansens politiske liv

  • Flemming Hansen blev valgt ind i Folketinget for Det Konservative Folkeparti i Vejle Amtskreds 10. januar 1984 og sad til 13. november 2007. 
  • Foruden sine ministerposter var han sit partis erhvervspolitiske ordfører fra 1984 til 1994.
  • Markedspolitisk ordfører fra 1987 til 1989 og energipolitisk ordfører fra 1989 til 1990 og skattepolitisk ordfører fra 1994. 
  • Flemming Hansen var desuden næstformand for Folketingets Erhvervsudvalg fra 1987 til 1990, formand for Folketingets Valutaudvalg fra 1988 til1994, og Skatte- og Afgiftsudvalget fra 1994 til 1998. 
  • Medlem af Europarådet fra 1993 til 2007. Medlem af bestyrelsen for Interparlamentarisk Union fra 1998 og næstformand for European Democratic Group.
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Navne

Lena har været 40 år ved kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce