Annonce
Vejle

Vejles højeste hus overlever i udkast til ny lokalplan

Den nye lokalplan skal give Dandy Business Park mulighed for at vokse. I dag er seks bygninger skudt op af jorden og en syvende på vej. Illustration fra lokalplanforslaget
Dandy Business Park vil gerne beholde mulighed for at bygge højt - ny permanent vej og solcellepark bliver en del af ny plan
Annonce

Nørremarken: Muligheden for at bygge Vejles højeste hus er stadig en del af lokalplanen for Dandy Business Park.

Ejerne vil gerne have justeret den nuværende plan - og foreløbig har to af byrådets udvalgs sagt ja til udkastet til en ændret lokalplan. Og muligheden for at bygge et 74 meter højt hus ændres der ikke ved:

- Den del af planen vil vi gerne holde fast i. Her og nu har vi ikke lejere til et projekt af den størrelse - men det kan komme i fremtiden, siger direktør i Dandy Business Park, Jørgen Andersen.

Seks huse og et på vej

Dandy Business Park på Lysholt Alle i Vejle Nord rummer i dag seks huse.
Det første, Advice House, blev opført i 2012, og har primært rådgivningsvirksomheder, revisionsfirmaer og banker som lejere.
I 2014 kom Green Tech Center, hvis lejere arbejder med grøn teknologi.
Næste bygning var Resilience House, hvor fokus også er på grøn teknologi.
Green Tech Lab, der blandt andet har værkstedsfaciliteter for de grønne virksomheder, blev det fjerde hus, der skød op i parken.
I juni 2018 åbnede Food Innovation House, hvor lejerne er fødevarevirksomheder.
I oktober samme år åbnede Business House, med blandt andre Canon, Xella Danmark A/S og Gumlink Confectionary Company A/S som lejere.
Et syvende hus er på vej - det såkaldte AI-hus.
Parken har på nuværende tidspunkt omkring 100 lejere med omkring 800 arbejdspladser.

Annonce

Selvforsynende med strøm

Hvis højhusbyggeriet nogen sinde gennemføres, kommer Vejles højeste hus til at stå ved Grundet Ringvej som nabo til Green Tech Center og de øvrige erhvervsbyggerier i den sydlige del af Lysholt-området.

- Den nye lokalplan er en anelse mere fleksibel i forhold til den præcise placering og størrelse på byggerierne - og det er noget af det, vi har ønsket, siger Jørgen Andersen.

Et af de vigtigste nye elementer er en solcellepark - stor nok til at forsyne hele erhvervsparken med strøm:

- Den mulighed har vi længe gerne villet have. På den måde kan vi producere 100 procent grøn strøm til vores lejere. Samtidigt vil virksomhederne i vores park få mulighed for eksempelvis at arbejde videre med muligheden for at lagre strøm, siger Jørgen Andersen

Hensigten er at placere solcelleparken på et areal lige ved skoven. der adskiller området fra motorvejen.

Annonce

Ny vej til området

En ny permanent vej fra Dandyvej og Horsensvej ind til den stadigt voksende erhvervspark er også en del af den nye plan. I dag er der etableret en midlertidig vej, men med planen bliver Fertinvej accepteret som en ny vejforbindelse.

Forslaget til lokalplanen slår fast, at grønt stadig er en væsentlig del af hele udviklingsplanen - blandt andet et sammenhængende bælte, der forbinder de to skovområder ved henholdsvis Sysselvej og motorvej E45. En række stier er også en del af parken - og det rekreative er ifølge direktør Jørgen Andersen en vigtig del af hele konceptet bag Dandy Business Park:

- Vi vil gerne have, at folk i området har mulighed for at gå og løbe ture. Og det kunne være spændende at sikre plads til forskellige demonstrationer fra virksomhederne i området langs stierne - for eksempel cykelopladning.

Annonce

Ok fra politikere

Teknisk udvalg og økonomiudvalget har allerede haft udkastet til lokalplan på dagsordenen. Her har politikerne været stort set enige om, at sende planen i offentlig høring uden forbehold. Eneste undtagelse er SF, der i begge udvalg har valgt at udsætte partiets stillingtagen, til sagen når frem til byrådet på det kommende møde d. 14. august.

Når politikerne har givet deres besyv med, er vil der være en otte ugers høringsperiode, hvor borgerne har mulighed for at kommentere planerne og sende eventuelle indsigelser til kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Vejle

Lokalt netmedie har droppet Vejle-nyheder

Annonce