Annonce
Vejle

Vejles kanon chance: Seks natursteder kæmper om tre pladser

Vejle Ådal en diset november-morgen. Foto: Mette Mørk

Tirsdag middag afslører miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), om Vejle Ådal er med i Naturens Kanon.

Vejle Ådal: Hvor ligger de 15 dejligste natursteder i Danmark?

Det har både en særlig jury og danskerne været med til at bestemme i arbejdet med Danmarks Naturkanon, og i morgen tirsdag bliver sammensætningen af den nye kanon offentliggjort.

I dag kom det frem, at juryen har udvalgt tre steder i hver af landets fem regioner. Det betyder, at Vejle Ådal kæmper med fem andre lokationer i Region Syddanmark om regionens tre pladser i den nationale kanon.

Vejle Ådal kæmper mod naboen Treldeskovene på Trelde Næs, Svanninge Bakker på Fyn, Filsø ved Vestkysten, Fynshoved samt Mandø i Vadehavet.

Annonce

Første sted afsløret

Om Vejle er blandt de tre udvalgte eller de tre fravalgte i regionen, afslører miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), når han tirsdag middag løfter sløret for de 15 udvalgte steder.

Det sker ved et arrangement på den fredede bakke "Jernhatten" i Mols Bjerge, for det er allerede nu offentliggjort, at det dramatiske istidslandskab på Djursland er med blandt de 15 udvalgte.

Ved offentliggørensen får ministeren selskab af juryformand Susanne Sayers, og de to jurymedlemmer Dorte Dalgaard og Frank Erichsen, der er kendt fra DR som "Bonderøven". De har været med til at bestemme naturlistens endelige sammensætning. En liste, der oprindelig var 1671 forslag lang, hvilket siden blev kogt ned til de 30 steder, der nu slås om at komme med i kanonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Annonce